Dotări de top! Pompierii din Făget au fost echipați cu o autospecială de intervenție rapidă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al Județului Timiș a fost dotat cu alte două autospeciale de primă intervenție și co­mandă, model Volkswagen A­ma­rok, în valoare totală de aproape 780.000 de lei.

Vehiculele sunt de ultimă generație și sunt concepute pentru a scurta timpul de deplasare la intervenții. Cele două mașini au intrat în dotarea Stației de Pompieri Făget și Stației de Pompieri Sânnicolau Mare.
De asemenea, ISU Timiș dispune și de un sistem de alertare pompieri mi­litari și civili, în valoare de a­proape 300.000 de lei. Acesta con­stă într-o platformă securizată pentru alertarea forțelor de intervenție de către dispeceratul unității, în timpul apelului 112, și vizează reducerea timpilor de răspuns și ges­tionarea eficientă a forțelor și mijloa­celor.

Prin intermediul a­plicației, pompierii vor fi notificați în cel mult două secunde de la trimiterea alertării de către dispecer.

Platforma conține și o componentă de alertare a pompierilor voluntari din cadrul UAT – urilor. Investițiile au fost făcute cu sprijinul Consiliu­lui Județean Timiș.

”Pentru noi, siguranța cetățenilor este prioritară și nu ne putem permite să fim superficiali atunci când vorbim de salvarea unor vieți sau a bunurilor materiale. Dacă nu se simt pro­te­jați, oamenii nu au cum să aibă în­credere în autorități. De aceea, ne bucurăm că reușim să sprijinim activitatea forțelor de intervenție și o vom face ori de câte ori e ne­voie, astfel încât să limităm e­fec­tele negative produse de evenimente neprevăzute și să readucem lucrurile la o stare de normalitate”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Pentru fiecare subunitate de pompieri din cadrul ISU Timiș au fost achiziționate șapte moto­p­om­pe transportabile cu tun independent Ziegler Up4 în valoare totală de aproape 700.000 de lei. A mai fost achiziționat un mo­to­fie­răstrău cu lanț în valoare totală de circa 40.000 de lei și un sonar Humminbird Helix 9 GPS G4N în valoare de aproape 7.000 de lei.

Cu ajutorul acestuia se pot obține informații despre structura solului, despre existența obiectelor pe fundul apei, precum și forma acestora. Totodată, au mai fost achi­ziționate o autospecială com­ple­xă de stingere cu apă și spumă cu hidroperforare Renault, în valoa­re de peste 1.380.000 lei, precum și două autospeciale complexe de stingere cu apă și spumă, în valoare totală de aproape 2.000.000 de lei.

Aceste utilaje de ultimă gene­rație sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor, des­car­cerare și acordarea primului-ajutor, având încorporate toate echi­pamentele necesare.

Autospecialele vor fi utilizate în situații de urgență de Detașamentul 1 Pom­pieri Timișoara, Detașamentul 2 Pompieri Timișoara și de Stația de Pompieri Sânnicolau Mare.

Articolul Dotări de top! Pompierii din Făget au fost echipați cu o autospecială de intervenție rapidă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*