Două cazuri de COVID pentru poloiștii AMEFA-ei, care joacă de mâine până duminică în cadrul celei de-al treilea turneu al Superligii: „Sperăm măcar la o victorie”!

Cel de-al treilea turneu din cadrul Superligii Naționale de polo (ediția 2020/2021) începe mâine la bazinul Floreasca din București și se va termina duminică, 29 noiembrie. AMEFA Arad, reintrată în campionat la turneul cu numărul doi, le va întâlni, în ordine, pe: Crișul Oradea (miercuri), Rapid, CSM Oradea (ambele joi), Steaua, Sportul Studențesc (ambele vineri), Dinamo (sâmbătă) și Politehnica Cluj-Napoca (duminică). „Din păcate, avem doi jucători infectați cu COVID dintre tinerii legitimați de la București, așa că nu vom fi în formulă completă nici de această dată. Față de turneul de la Brașov, îl mai avem și pe Grama cu noi, dar, iată, nu vom putea conta pe Lucas Matei și Andrei Ștefan. Sper să avem o creștere în joc față de meciurile precedente și să câștigăm măcar o dată”, ne-a mărturisit Cristian Cosma, antrenorul echipei arădene, care – pe de altă parte – mai așteaptă rezultatele testelor pentru coronavirus pentru alți patru jucători.

Va reamintim că la primul turneu din actuala ediție a Superligii, desfășurat la Focșani, AMEFA nu s-a prezentat la start din motive legate de partea financiară. Ulterior, comunitatea arădeană a sărit în ajutorul poloiștilor și aventura acestora a început, fără niciun punct, însă, la Brașov. În schimb, la turneul de sub Tâmpa nu s-a prezentat CSM Oradea, ca urmare a faptului că a avut zece sportivi diagnosticați cu COVID-19. Arădenii ocupă ultimul loc în ierarhie, opt, cu nici un punct după şase meciuri.

AMEFA nici nu se poate antrena colectiv, în condiţiile în care are în componenţă şapte juniori II de la Triumf Bucureşti şi un junior I de la Steaua, plus alţi trei tineri poloişti aduşi de la Corona Braşov. Practic, cei din afara Aradului se antrenează în oraşele în care locuiesc şi echipa se reuneşte în formulă completă doar la turnee. Și oricum, de ieri, ambele bazine din orașul Arad sunt închise, așa că nici dacă ar fi fost împreună, poloiștii ar fi rămas pe uscat să admire poveștile de adormit copiii ale politicienilor în permanentă vânătoare de voturi. Altfel, trebuie reamintit că AMEFA a accesat fonduri nerambursabile din partea Primăriei Arad, în valoare de 200 de mii de lei.

0
0

Articolul Două cazuri de COVID pentru poloiștii AMEFA-ei, care joacă de mâine până duminică în cadrul celei de-al treilea turneu al Superligii: „Sperăm măcar la o victorie”! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*