Două contoare de apă, pentru lugojenii care stau la case

Primăria Municipiului Lugoj propune lugojenilor care stau la case instalarea a două contoare de apă.
Unul va fi destinat pentru contorizarea apei menajere și apa care va fi folosită la irigarea grădinilor.

Al doilea contor va fi acordat la cererea cetățenilor care locuiesc la case și le va ușura cheltuielile gospodărești, în sensul că nu vor mai plăti canalizarea pentru toată apa utilizată. În ultima perioadă, Primăria Lugoj a propus o serie de măsuri care vor fi aplicate de noua societate de apă-canal a ur­bei, care va avea ca activitate principală lucrările de branșa­mente.

Cum acestea vor fi realizate din fonduri proprii ale bugetului local, se va efectua o creștere a tarifelor utilităților, neajustate din 2017. Va fi introdusă și o taxă de dez­voltare a rețelelor, în valoare de 1 leu/mc de apă.

A treia măsură vizează taxa pe apa meteorică, obligatorie prin legislație. Aceasta va fi aplicată cât mai corect (nu se aplică suprafețelor de grădină sau spații verzi din curtea oamenilor).

Ca măsură alternativă, s-a propus o medie de plată, care va fi distribuită egal pe fiecare lună, pentru ca oamenii să nu plătească mai mult în sezonul ploios.

Se așteaptă începerea activității noii societăți de apă canal, pentru ca aceste măsuri, inclusiv montarea celui de-al doilea contor la case, să fie puse în practică.

Articolul Două contoare de apă, pentru lugojenii care stau la case apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*