Două simptome noi COVID-19 sunt, de fapt, primele semne ale bolii! Medicii, în alertă: „Evoluția nu va fi favorabilă”

Două simptome noi COVID-19 sunt, de fapt, primele semne ale bolii! Medicii, în alertă: „Evoluția nu va fi favorabilă”

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Medicii români trag un puternic semnal de alarmă. Două simptome atipice infectării COVID-19 sunt, de fapt, primele semne ale bolii.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

COVID-19 nu mai are doar manifestări respiratorii. Potrivit medicului Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în cazul multor pacienți depistați pozitiv cu noul coronavirus, primele semne ale bolii nu sunt tusea sau febra.

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID.

De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, a spus Carmen Dorobăț, pptrivit Digi24.

Simptomele se pot agrava și în ziua a zecea

Tocmai de aceea, medicul subliniază importanța efectuării testului COVID-19 tuturor pacienților care se prezintă în spitale, indiferent de simptomatologie.

Un alt aspect îngrijorător semnalat de specialist: există pacienți fără manifestări respiratorii deosebit de importante, dar care au examen radiologic caracteristic pentru COVID.

„Din nou, trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”, subliniază dr. Carmen Dorobăț.

„Am avut cazuri de agravare respiratorie chiar după 10 zile de evoluție ușoară și ne așteptam ca pacientul să meargă acasă”, a adăugat medicul.Autor: Redacție a1.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*