Drag de grai! Profesoara Elena Ciucure din Jabăr, câștigătoare a concursului de recitare organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Treizeci de participanți, cu vârste cuprinse între 6 ;i 73 de ani, din județele Timiș, Caraș – Severin și din Voivodina (Serbia), au intrat în competiția online de literatură dialectală ”Drag de grai”, organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în perioada februarie – martie 2021.
Membri juriului,  Liliana Laichici – managerul CCAJT,  Remus Vălungan, Simona Donici și Alina Mafa au avut sarcina dificilă de a-i alege pe câștigători, căci toți concurenții au dovedit inspirație, entuziasm și un mare drag de graiul bănățean.

Trofeul ”Drag de Grai” a fost câștigat de Elena Ciucure, 73 ani, din satul Jabăr, comuna Boldur, de carieră profesoară de română și franceză și mulți ani director al Școlii Generale cu clasele I-VIII din Boldur.

Un lugojean, Andrei Denis Trăsnea, în vârstă de 9 ani, a câștigat secțiunea ”Recitatori în grai bănățean”.

La categoria 11-15 ani, Alexandru Ursulescu, de 11 ani din Margina, a luat locul doi, la fel ca și Alexandru Murgoi, în vârstă de 15 ani, din Nădrag.

Premiul trei a fost obținut de Denisa Pârvoni Gavriluț Gașpar, de 14 ani, din Gladna Română, comuna Margina.

Câștigătoarea trofeului  și câștigătorii premiilor I vor beneficia din partea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș, de un videoclip profesionist.

Toți laureații vor fi promovați pe canalele multimedia ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Dat fiind succesul acestei ediții-pilot, interesul și pasiunea pentru literatura dialectală,  concursul ”Drag de grai” va continua ca proiect cu ediții anuale, a decis managerul CCAJT.

Articolul Drag de grai! Profesoara Elena Ciucure din Jabăr, câștigătoare a concursului de recitare organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*