Duel amical între Campioanele Provinciei: UTA face singura repetiție pentru (re)debutul în Liga 1 vineri seara, în Gruia!

Până la urmă, CFR Cluj și UTA se vor întâlni în această vară într-un joc de verificare. Ceea ce nu s-a putut la mijlocul lunii iunie, se va întâmpla vineri, pe 14 august, când arădenii vor fi în sfârșit oaspeții echipei din Dealul Gruia.

Între timp, ambele echipe și-au schimbat statutul. CFR-ul a ajuns la 6 titluri de campioană a României și a egalat-o tocmai pe UTA, așa că de acum avem două campioane ale provinciei. Totodată, „Bătrâna Doamnă” a revenit, după 12 ani, acolo unde îi este locul, elita fotbalului românesc. „Am ocazia și bucuria să vă anunț că, vineri, vom disputa un amical interesant, atât din punct de vedere sportiv, ca utilitate a testului, dar și din perspectivă statistică. O vom întâlni pe CFR Cluj, echipa ce a luat titlul în prima ligă, pe când noi suntem campionii Ligii a 2-a. În plus, CFR-ul ne-a egalat la număr de titluri, iar acum e alături de UTA cea mai titrată echipă din afara  capitalei București”, a punctat Codru Grădinariu, directorul general al echipei arădene

Partida de pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” va avea loc vineri, începând cu ora 19 sau 20, în caz că temperatura e prea mare în aceas zi. Echipa arădeană va pleca de joi spre Cluj. „E un amical foarte important pentru noi, ne bucurăm că jucăm contra campioanei. Va fi un test foarte bun pentru noi, care să ne arate ce se întâmplă la acel nivel și ce mai avem de muncă noi. Știm că mai avem mult de lucrat pentru a ajunge ca și CFR, dar acest joc ne va arăta cam pe unde suntem, atât pe partea organizatorică, cât și cea tehnică și tactică și aici mă refer la mine, ca antrenor și la jucătorii noștri.  CFR e la cel mai înalt nivel din România, dar trebuie să luăm în calcul și traseul lor din cupele europene. Atunci au fost cauze obiective pentru care amicalul din iunie nu a mai avut loc, dar și acesta a stat – oarecum – sub semnul întrebării. Și asta pentru că e foarte aproape de campionat, nu e stabilit țintarul, însă am vorbit cu Mister Petrescu toate detaliile legate de joc. Va fi foarte util pentru noi, dar și pentru ei acest meci, care e – practic – ultima lor repetiție înainte să debuteze în campania europeană. Ei vor avea niște obiective, noi altele, dar va fi un test util pentru ambele părți implicate”, a explicat Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

CFR speră să ajungă iar cel puțin în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a luat al treilea titlu la rând în Liga 1! Ardelenii se pregătesc de un nou sezon european și au aflat că o vor întâlni pe Floriana FC în primul tur preliminar. Partida se va juca în Malta într-o singură manșă pe 18 sau 19 august.

Dar, până la ora amicalului de vineri, atât CFR Cluj și UTA au de trecut testările pentru coronavirus și cel puțin în tabăra „feroviarilor” sunt ceva emoții deja. Fanatik.ro scrie că Damjan Djokovic, Alexandru Păun și antrenorul Dan Petrescu au teste neconcludente și vor fi retestați în orele ce urmează.

0
0

Articolul Duel amical între Campioanele Provinciei: UTA face singura repetiție pentru (re)debutul în Liga 1 vineri seara, în Gruia! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*