Duel cu repetiţie, dar la un alt nivel

CSO Voluntari – CSM Ploiești, astăzi, ora 14:00, Sala „Agronomia”

Bogdan Chitic

Victorioși, în etapa trecută, în fața propriului public, scor 94-66, cu CSM Mediaș, baschetbaliștii Clubului Sportiv Municipal Ploiești speră să continue pe aceeași linie și să bifeze primul succes extern, din faza semifinală. În această după-amiază, elevii antrenorilor Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan vor evolua pentru a treia oară, în acest sezon, în fața celor de la CSO Voluntari, formație schimbată mult în bine datorită mutărilor făcute la nivelul băncii tehnice și al lotului de jucători.

CSMAdversare în grupa de calificare, în toamna anului trecut, CSO Voluntari și CSM Ploiești se numără printre echipele care, cu siguranță, vor avea un cuvânt important de spus în ecuația promovării, la finalul acestui sezon. Pentru a ajunge, însă, să se bată pentru accederea în Liga Națională, cele două vor trebui, mai înainte, să-și croiască loc între primele patru formații ale „semifinalelor”, obiectiv deloc ușor de atins ținând cont de startul echilibrat al acestei faze secunde a campionatului. Ploieștenii au un bilanț de 1-1 în acest moment, în vreme ce gruparea pregătită de Eugen Ilie – antrenor alături de care CSM reușea promovarea în urmă cu doi ani – a disputat un singur joc, și acela pierdut pe terenul Științei București, 65-102.
Dincolo de sosirea lui Eugen Ilie la cârma ilfovenilor, notabile mai sunt transferurile lui Andrei Ene, de la CSU Sibiu, și Mircea Neagoe și Cristian Mâinea, de la Dinamo București. De altfel, primii doi sunt jucători prahoveni, cu un trecut important în „Olimpia”, la fel ca și ploieștenii Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti, dar și „veteranul” Virgil Căruțașu, care au pus umărul la ascensiunea celor de la CSO Voluntari, încă de la începutul sezonului.
În primele două întâlniri directe, în cadrul fazei de calificare, CSM Ploiești a avut de fiecare dată câștig de cauză, scor 72-60, în deplasare, și, respectiv, 88-83, pe teren propriu, după o repriză suplimentară de prelungiri. Se anunță, așadar, un nou meci foarte echilibrat între două echipe a căror grijă pentru performanță este una sensibil egală în acest sezon, iar schimbările produse la nivelul ambelor loturi, în iarnă, anunță o luptă încinsă pentru promovare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*