Dumbrăvița, examen de maturitate pentru Bandula et. comp.: „Nu avem nimic de pierdut, vrem să arătăm că suntem fotbaliști!”

Puțină lume ar fi pariat pe o diferență de două puncte între CSC Dumbrăvița și Național Sebiș după primele 7 runde din prezenta stagiune a Ligii a 3-a. Ambele echipe sunt pe la mijlocul clasamentului, cu mențiunea că timișenii sunt mult sub așteptările inițiale, în timp ce gruparea de pe Crișul Alb tocmai a încheiat o serie de patru rezultate pozitive cu eșecul din derby-ul local cu Progresul Pecica.

Printre câștigurile startului de sezon la Sebiș se numără și lansarea unor fotbaliști tineri. Balha sau Vereș s-a remarcat prin pase decisive sau goluri, în timp ce Raini Bandula a cărat mai mult „pianul”. Mijlocaș central cu profil defensiv, fotbalistul de 19 ani e una dintre descoperirile lui Dănuț Șomcherechi la Baia Mare, cu trecut și pe la Viitorul Constanța, în Liga 3-a, eșalon în care a mai activat și la Minaur Baia Mare și Comuna Recea.  „În vară am răspuns fără ezitare la chemarea profesorului Somcherechi pentru a veni la Sebiș, sub îndrumarea dânsului cred că pot să mai cresc în valoare și în maxim 2-3 ani îmi doresc să ajung să joc în Liga 2-a. De copil am jucat ca mijlocaș ofensiv, în spatele vârfului, dar am crescut repede în înălțime și antrenorii m-au mutat la <<închidere>>, pentru că eram puțin mai lent. Așa am jucat și la Sebiș în primele șase etape, dar cu Pecica domnul antrenor m-a mutat vârfului. Din păcate, în acel meci am irosit numeroase faze de atac și am pierdut nemeritat. În loc să marcăm 3-4 goluri, am primit două și am pierdut din nou după o lună de zile. Acum lucrăm mult la finalizare, trebuie rapid să ne îmbunătățim randamentul fazelor de atac și sperăm ca acest lucru să se vadă de vineri, la Dumbrăvița”, susține tânărul mijlocaș al „alb-albaștrilor”.

Într-adevăr, peste două zile, sebișenii evoluează unei formații în mare criză de puncte, ce se bazează și pe câțiva fotbaliști care au evoluat în trecut în Liga 1. „Luni am fost informați deja cu privire la adversar, la jucătorii de acolo. Personal, am mai jucat cu fundașul Străuț, îl cunosc bine, dar, în general, adversarii noștri au mulți jucători experimentați, Telescu, Bilia, Siminic, Făgărășanu, Enciu și Drăghici, care pot decide soarta unui meci. Noi mizăm pe forța grupului și ne-am propus să nu mai pierdem niciun meci până la finalul turului. Nu ne mulțumește deloc situația din acest moment, știm că putem mult mai mult. Ne bucurăm și că domnul primar Demetrescu este mult mai aprope de noi, a reușit să rezolve problemele financiare pentru club. Vine des la noi în vestiar și asta ne motivează foarte mult. Acum avem liniștea să ne gândim doar la fotbal și trebuie să răsplătim eforturile comunității din Sebiș prin rezultate cât mai bune, așa cum era obișnuită în anii anteriori. Așadar, mergem la Dumbrăvița cu gândul la victorie. Nu avem nimic de pierdut, mergem să jucăm, vrem să arătăm că suntem fotbaliști”, a mai punctat Bandula.

Probabil, mijlocașul de 19 va forma din nou cuplu de „închizători” cu Hojda, care runda trecută a suplinit absența din apărare pentru suspendare a căpitanului Forisz.

Formații probabile:

Dumbrăvița: R. Miklos – Străuţ, Telescu, Stupu, Coroiu – D. Codrea, M. Stancu – R. Morariu, Făgărășanu,  A. Ștefan – O. Drăghici.

Sebiș: Moroz – Musea, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, Chitaș, Vereș – Balha.

0
0

Articolul Dumbrăvița, examen de maturitate pentru Bandula et. comp.: „Nu avem nimic de pierdut, vrem să arătăm că suntem fotbaliști!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*