Dumitru: ”Nu e normal să fie tranșate victorii de către arbitri! Sper ca răspunsul la memoriu să nu fi fost meciul de sâmbătă de la CSM. Cred că fiecare arbitru poate avea o zi proastă, dar încep să cred că numai cu noi”. Poli, joi la Steaua

Încă fără victorie în deplasare după 3 ieșiri în sud-est, prima, pierdută la limită la Călărași de la un avans de 8 goluri, cea de-a doua, remizată la Constanța și în urma căreia oaspeții au depus memoriu pe seama manierei de arbitraj, iar ultima, cedată sâmbătă la vicecampioana CSM București cu 23-21 după controverse iscate de arbitrii Din și Dinu odată ce vizitatorii au revenit la 18-18 de la 13-9, SCM Politehnica trage cortina joi seară de la ora 19 peste etapa a 6-a a Ligii Zimbrilor tot în capitală, la secund clasata schimbată în bine peste vară CSA Steaua. Iar ”violeții” au prefațat astăzi deplasarea prin a face referire minute bune și la arbitrajele de pe litoral și din sala Rapid, prin vocea managerului Dan Dumitru…

Abia s-au întors cătrăniți rău după eșecul din București că alb-violeții de la SCM Politehnica sunt înaintea unei alte dificile dispute în capitală, pe terenul roșu-albaștrilor care au actualmente ceva de dovedit după ce în campania anterioară n-au intrat în faza play-off, încheind sezonul regular la 6 puncte în urma bănățenilor și la 3 după ocupanții locului 8, călărășenii, parte din diferență rezultând și printr-un memorabil 20-15 conturat cu succes de elevii lui Pero Milosevic în februarie, în returul din București, revanșă la un 26-26 în toamnă în ”Constantin Jude”.

CSA Steaua se arată însă a fi mai redutabilă decât în campania precedentă, momentan a doua înaintea rundei a șasea, ce demarează azi la Iași cu CSM București în calitate de oaspete, roșu-albaștrii lansându-se printr-un surprinzător succes cu 22-21 (10-9) la Turda, după care s-au impus clar acasă, 26-19 cu CSU Suceava și 29-21 cu CSM București, lunea trecută.

Ca ultimă apariție, steliștii au învins cu 31-25 și în weekend, sâmbătă, la Făgăraș, unde s-au desprins după pauză de la 15-16 în urma primelor 30 de minute, Milos Kostadinovic semnând 11 goluri, Marin Vegar 5, Samvel Aslanian 4, Johannson, Roșu și Florea câte 3 iar Vujic două. Astfel, Steaua rămâne momentan cu doar un eșec, 26-20 la HC Odorhei. Pe de altă parte, bucureștenii n-au excelat la capitolul goluri marcate, 128 în 5 apariții, cu o medie de 25,6 pe meci, doar 5 formații înscriind și mai puțin.

Revenită în elită în 2013, Steaua a rămas însă mereu în umbra revitalizatei Dinamo, sfârșind mai degrabă în play-out, caz valabil încă din primul sezon cu o continuare pe grupe valorice, 2013/4, în care bucureștenii au pus punct returului pe 8 iar poliștii pe 10, în jocul direct din capitală fiind 33-26 pentru gazde. Un sezon mai apoi, în care Steaua încheia penultima returul, Poli a avut succes în deplasarea în București, 24-32 în martie 2015. În același an, partida directă se încheia la Chiajna 27-21, la prima deplasare a bănățenilor din ediția imediat următoare, returul încheindu-l ca vecine pe pozițiile 4-5, cu un punct avans în contul celor din capitală, scoși însă de elevii lui Pero Milosevic în sferturile play-off cu 2-0 la meciuri, pe drumul ”violeților” spre bronz. Cu alte cuvinte, ultimele două descinderi ale timișorenilor la Steaua au fost triumfătoare.

Ce va fi joi de la ora 19 (în direct pe Telekom), rămâne de văzut, dar până atunci Dan Dumitru a fost destul de tranșant în conferința de presă de astăzi, din postura sa de manager sportiv al grupării masculine: ”Noi am făcut tot ce a depins de noi și am stat așa și dacă fac o retrospectivă, le am pe toate scrise, sunt 8 meciuri în sezonul trecut în care am pierdut la un gol, și am spus că, mă rog, mai apar și greșeli, dar n-am făcut nimic, iar în plus am încheiat 5 la egalitate. În noul campionat, dacă la Călărași putem spune că am avut o parte din vină să pierdem de la 8 avans, în schimb la Constanța și CSM București nu a fost normal să se întâmple așa, și sunt două cupluri de arbitri internaționali, de aceea și sunt pe undeva foarte reținut, căci au o experiență vastă și nimeni nu poate contesta valoarea lor, însă dacă 50 de minute stai pe bancă și nu spui nimic iar în ultimele 10 se întâmplă ceea ce se întâmplă, nu poți să nu refulezi…”

Dumitru a continuat: ”Dacă în secunda 37 răbufnești căci ți se dă un semicerc deși se vede clar și la televizor că 10 centimetri nu e, atunci eu ce pot să fac!? Se tot zice că le-am pierdut la un gol, două, și cred că avem și noi o parte din vină, nu contestăm asta, dar când intri în vestiar și îi vezi pe toți cu capul plecat, așa mari cum sunt, jumătate cu lacrimi în ochi… Este elocventă expresia feței lui Fenici când nu s-a acordat fault în atac, și nu vreau să vorbesc de un complot, să o luăm cu București, mitici, Liga, nu, nu, căci ar fi greșit și asta, dar considerăm că trebuie să fim tratați la fel precum ceilalți, dorim respect, căci sunt niște bani ai comunității, iar cei 2 arbitri din teren să respecte acest lucru, căci nu e normal să fie tranșate victorii de către arbitri.”

Dan Dumitru a mai subliniat și că ”suntem în luptă cu echipe cu bugete mari, ne-am luptat în deplasare cu cluburi cu bugete de două ori mai mari, și am fost acolo, cap la cap cu ei, am condus întreg jocul la Constanța, iar pe acea fază de final 99 din 100 de arbitri dădeau 7 metri în loc de 9 metri, și dacă vorbim tehnic, am crezut că e gol valabil, am strigat gol, și nu e numai părerea mea, ci a unor specialiști din domeniu. Meciul se încheia și cu asta basta! Indiferent că era gol, dacă se fluiera semicerc, efectul a ceea ce au făcut arbitrii e același, influențare de rezultat. Nu spunem că puteam câștiga noi sau ei, dar dacă se fluiera semicerc, Câmpan se spune că a fost semicerc, trebuia fluierat, iar Constanța mai avea 9 secunde pentru un ultim atac, în care putea apărea un fault de ultime 30 de secunde, deci nu cred că e normal să fim tratați așa…”

Dumitru a mai spus și că ”îmi doresc joi la Steaua să facem un meci foarte bun, să facem noi, cum am vorbit și cu Pero, tot ce depinde de noi. Am avut discuțiile cu președintele clubului, e un regulament de ordine interioară, și tot asta aud permanent, că trebuie să primească roșu, că Dan să ia roșu, dar să aplice atunci regulamentul și în celelalte părți. Nu a avut de ce, că n-a fost nimic, nu era nimic pe bancă noastră pentru acele două minute de eliminare la 18-18, după ce 20 de minute am alergat și pe două intervenții ale lui Savic am venit de fapt la egal. Sunt voci care spun că nu am depus memoriu, răspunsul la memoriul de la Constanța am înțeles că e gata, doar că încă nu l-am primit pe mail, dar sper ca răspunsul la primul memoriu să nu fie meciul de sâmbătă de la 4, cel care a fost, îmi place să cred asta. Nu acuz altceva, decât cred că fiecare arbitru poate avea o zi proastă, dar încep să cred că numai cu noi. Joi ne arbitrează un cuplu despre care mă exprim public că am încredere. Și e un joc punând față în față echipe care s-au întărit față de anul trecut, un adevărat derby de etapă”.

Programul rundei a VI-a, pe coloana clasamentelor. În deplasare joacă în weekend și secund divizionara masculină CSU Politehnica, vineri de la ora 18,30 la CNE Sighișoara, iar formația feminină SCM Timișoara sâmbătă de la ora 18 la Baia Mare, cu CS Minaur, într-un duel din etapa a III-a în Divizia A – Seria B al celor cu maxim de puncte, pe Bega evoluând doar CSU de Vest, sâmbătă, în aceeași rundă, cu ACS Olimpic Târgu Mureș.

 

 

The post Dumitru: ”Nu e normal să fie tranșate victorii de către arbitri! Sper ca răspunsul la memoriu să nu fi fost meciul de sâmbătă de la CSM. Cred că fiecare arbitru poate avea o zi proastă, dar încep să cred că numai cu noi”. Poli, joi la Steaua appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*