Dunărea Brăila are transferurile blocate, dar nu beneficiază de clemență, vezi cazul U Cluj, 2016!

Surpriza primei etape, a Ligii Naționale Feminine, putem spune că s-a înregistrat la Galați, acolo unde Danubius din localitate a învins Dunărea din Brăila cu scorul de 15-14, la pauză 8-8! Se pare că a fost un meci greu, cu multe ratări, dar și cu apărări agresive, care și-au făcut datoria.

Am numit surpriză această victorie a Galațiului, dar după ce am văzut distribuția de pe semicerc, a echipei vizitatoare, pot să spun că este un succes aproape logic, al grupului pregătit de Valeriu Costea. Din surse federale am aflat că cele șapte transferuri din tabăra brăileană, patru din străinătate și trei din pepiniera proprie, nu au putut fi duse la finalizare, pentru că Dunărea are transferurile blocate.

Grupul condus de antrenorul Costică Buceschi, format din Eliza Buceschi, Timea TătarBianca Tiron și Andrea Lipară, a plecat lăsând în urmă potopul – adică o echipă subțiată numeric, dar și un debitor, Dunărea Brăila, care nu știe de unde să facă rost de bani, să-și achite datoriile. În zadar au așteptat un mic semn de la Federația, Cristina Nan, Dziyana Ilyna, Adriana Medvedova, cât și Marija Sheriova, pentru că tot n-au primit undă verde să intre în teren. Mai erau și alte trei handbaliste din pepiniera proprie, pe care Brăila le dorește la echipa mare, dar nici acestea nu au primit drept de joc.

Să ne aducem aminte, că în data de 09.03.2016, la ședința Consiliului de Administrație care s-a desfășurat la Cluj, membrii acestui Consiliu ridicau interdicția de transfer pe care o avea Universitatea Cluj, pentru că nu-și achitase datoriile față de Clara Vădineanu, Mihaela Tivadar și Nicoleta Dincă. Dar Brăila nu este Univesrsitatea Cluj, iar antrenorul Florin Pera, care a avut doar 11 sportive pe foaia de joc de la Galați, va face față cu greu, nivelului valoric al Ligii Naționale.

Iată cum arată Hotărârea Consiliului de Administrație, din 09.03.2016:
1. Se aproba in unanimitate propunerea ca sportivii care au evoluat cel putin un sezon cu dubla legitimare la o echipa care are dreptul de transfer retras, sa poata fi transferati la aceasta dupa terminarea junioratului ;
2. Se supune la vot ca hotararea referitoare la ridicarea interdictiei de a transfera, sa se aplice si celor care se afla intr-o atare situatie in momentul de fata (incepand cu 01.07.’16). (Se aproba cu 12 voturi pentru si 2 abtineri);
Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*