După accidentul cu Astra, UTA nu mai luase mai mult de trei goluri într-un singur meci: „Marea mea provocare este să schimb mentalitatea jucătorilor”

După 0-6 cu Astra, scorul campionatului și astăzi în Liga I, UTA nu mai încasase patru goluri într-un singur meci. S-a întâmplat aseară, la Pitești, unde arădenii au pierdut al doilea meci din play-out, încasând golurile 3 și 4 în ultimele 5 minute de joc.

La conferința de presă organizată pentru Liga Profesionistă de Fotbal, Laszlo Balint a vorbit despre un anumit nivel al elevilor săi, dar și despre o încredere că obiectivul poate fi atins. „În primul rând, a fost o lipsă de eficiență în atac, căci ocazii de a face 2-1 am avut vreo trei-patru. Dar, să nu uităm că – totuși – am avut 1-0 pe tabelă, să zicem că reușita de 1-1 a fost un euro-gol, dar apoi nu am fost eficienți nici în apărare. Nu trebuia să le dăm șanse, ba mai mult, la golul de 2-1 ne-am întors cu spatele la adversar. Mi-e greu să explic unele greșeli pe care le-am văzut astăzi, dar ăștia suntem, ăsta ne este nivelul, trebuie să mergem mai departe încrezători că ne putem atinge obiectivul. Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 2-1, nu am știut să-l gestionăm. Am intrat la pauză cu capul plecat, dar am încercat să-i montez pe băieți, să le spun că putem întoarce meciul, că avem potențial, dar intervin iar greșeli…Intervine problema apărării preventive, ați văzut cum am luat și golul 3 și golul 4 pe niște contraatacuri, nu reușim să stăm aproape de adversar. Sper să reglăm lucrurile repede, ne așteaptă o deplasare lungă la Arad și meciul cu Chindia vine foarte rapid. Întâlnim o echipă la fel foarte bună și noi avem nevoie de puncte”, a spus antrenorul utist.

Întrebat dacă meciul dintre FC Argeș și UTA a arătat ca unul dintre două foste campioane ale României, Balint a adăugat: „Cred că glumiți…Nu, categoric nu. Din păcate, nivelul fotbalului românesc scade, asta este realitatea, cu asta ne confruntăm. Noi ca antrenori încercăm să facem tot ce ține de noi ca să ridicăm nivelul. Marea provocare pentru noi, sau pentru mine, ca să vorbesc doar în numele meu, este aceea de a încerca să schimb mentalitatea jucătorilor. Asta e problema principală, nu suntem obișnuiți să avem acea mentalitate de campioni, ca să rămânem constanți la un nivel care să ne permită să dăm 100% în fiecare zi pentru meseria noastră”.

Dacă Astra și Voluntari le bat pe Chindia și Dinamo, UTA va coborî pe locul 5 al play-outului la finele etapei cu numărul 4. Acum e pe 3 cu 25 de puncte acumulate, iar cele două formații menționate pot face 26 de puncte.

FOTO: Gabriela Neacșu (FC Argeș – Facebook)

 

0
0

Articolul După accidentul cu Astra, UTA nu mai luase mai mult de trei goluri într-un singur meci: „Marea mea provocare este să schimb mentalitatea jucătorilor” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*