După ani și ani… lucrările de refacere a centrului orașului au început

După mai mulți ani de promisiuni ale actualei administrații locale, în sfârșit au fost demarate primele lucrări de reabilitare urbană în centrul Lugojului.

Oltenii de la firma Eldiclau din Craiova au început luni, 24 august, lucrările de refacere a centrului pietonal al municipiului (în Lugojul German), pe tronsonul din strada Mocioni, de la Ceasul Electric până la intersecția cu strada Bucegi.
Startul execuției a fost anunțată inițial pentru 10 august, dar constructorul, care a câștigat licitația, a amânat deschiderea șantierului după sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, din 15 septembrie. În cadrul proiectului e prevăzut ca amenajările decorative din beton să fie demolate, iar dalele din pavajul realizat la mijlocul anilor ’ 90 vor fi înlocuite cu un pavaj din granit.

Ca noutate, va fi instalat un sistem de jeturi de apă în pardoseală. Finalizarea lucrărilor a fost promisă de primarul Lugojului pentru sfârșitul acestui an, în luna decembrie.

Greu de crezut, majoritatea proiectelor finanțate de primărie în ultimii ani nu au respectat termenele inițiale de finalizare.

Proiectul de reabilitare a zonei centrale pietonale, este o promisiune veche a primarului actual.

Investiția este prevăzută a fi realizată în mai mulți ani, fiind împărțită în trei tronsoane, costul total ridicându-se la peste patru milioane de euro.

Articolul După ani și ani… lucrările de refacere a centrului orașului au început apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*