După ani și ani! Se schimbă materialul principal al sistemului de filtrare la cea mai mare uzină a Lugojului

Sistemul de filtrare al principalei uzine de apă a municipiului, situată în aval de municipiu, după podul de cale ferată, va fi revizuit în perioada următoare.
Pe lângă procedurile obișnuite de curățare, care se folosesc în fiecare vară, va fi înlocuit și principalul material de filtrare, operațiune care nu a mai fost pusă în practică de câțiva ani, din lipsă de fonduri.

Meridian 22, societatea care se ocupă de administrarea și întreținerea rețelelor de apă și canalizare ale municipiului a achiziționat de curând nisip special folosit în procedurile de filtrare.

“Pentru îmbunătățirea procesului de filtrare și curățare a apei, care este pompată în oraș, va fi înlocuit nisipul din bazinele decantoare de tranzit. Pentru Uzina Nr. 2, cea care livrează cea mai mare parte a necesarului de apă pentru nevoile de consum ale Lugojului, s-a asigurat o cantitate de 25 de tone de nisip cuarțos, special pentru astfel de lucrări”, a transmis Meridian 22.

Principala uzină a orașului a fost dată în exploatare în 1985. Apa pompată către oraș provine din sursă de suprafață, dintr-un braț tehnologic aflat lângă râul Timiș.

La această uzină se află și principalul laborator de analiză al potabilității apei, care nu a mai fost reabilitat de decenii și pentru care există o promisiune a actualei administrații de modernizare.

Articolul După ani și ani! Se schimbă materialul principal al sistemului de filtrare la cea mai mare uzină a Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*