După borna de 200 de prezențe în Liga 1, Antal adună și 45 de goluri cu o execuție de 3 puncte: „Când ești acolo ai tendința să dai la poartă, mă bucur că ne-am făcut fericiți fanii”

Liviu Antal a fost eroul UTA-ei în prima victorie din acest sezon pe propriul teren, 1-0 contra Universității Craiova. În minutul 70, atacantul utist a punctat cu o lovitură de cap bine plasată, care l-a surprins pe portarul Pigliacelli.

„Mai puternici și mai atenți după FCSB”

Chiar experimentatul mijlocaș ofensiv al arădenilor a înscris golul decisiv în precedentul succes acasă al „roș-albilor”, 1-0 în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, în penultima etapă a stagiunii precedente. „Am făcut un joc bun, echipa a fost determinată, iar acest lucru s-a văzut. Am învățat din acea greșeală de la meciul cu FCSB, acum suntem puțin mai atenți, dar și mai puternici. Asta ne și dorim, ca de la meci la meci să fim mai puternici și mai inteligenți. Ne dorim să ne clasăm pe un loc cât mai fruntaș. Nu avem un obiectiv clar, dar tot timpul ne dorim să câștigăm, să luăm fiecare meci în parte și să obținem maximum din el. E devreme să vorbim de play-off, la sfârşitul campionatului vom vedea unde ne putem clasa. Este doar un meci câștigat, chiar dacă împotriva unei echipe bune care se bate la titlu. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pâmânt, aceste trei puncte nu ne garantează nimic” a declarat Antal despre succesul din această seară.

Are destule goluri și cu capul

Marko Vukcevic, intrat de doar câteva momente pe teren, i-a centrat foarte bine lui Antal, iar acesta l-a învins pe portarul Craiovei. „Sunt momente foarte scurte, când ești acolo, în careu, ai tendința de a da la poartă. Nu pot să spun că am exersat-o, pur și simplu faci ce îți vine pe moment într-o astfel de fază. Am chiar destul de multe goluri cu capul în carieră, nu le-am numărat”, a mai explicat „optarul” lui Balint.

Le mulțumește suporterilor

Aproape 8500 de arădeni s-au aflat pe stadion în această seară, iar efectul publicului asupra prestațiilor UTA-ei de pe teren propriu este indubitabil. „E altceva față de sezonul trecut când nu aveam suporterii în tribune, s-a văzut ce atmosferă frumoasă avem acum. Țin să le mulțumesc pe această cale suporterilor și tuturor celor care ne susțin la fiecare meci. E foarte important pentru noi, ne împing de la spate, iar acest lucru s-a văzut și astăzi. Mă bucur că am putut să-i facem fericiți și sperăm să ne susțină în continuare”, a mai transmis Antal.

„Centralul” Adrian Cojocaru a luat mai multe decizii inexplicabile pe parcursul partidei, majoritatea în defavoarea UTA-ei: „Tot timpul la astfel de meciuri sunt tot felul de momente, dar important e ca noi să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut, nu pe arbitraj sau ceea ce se întâmplă în tribune” e de părere Antal.

Joacă în bandă, dar marchează din zonă centrală

Marcatorul de sâmbătă seară, de la Arad, a prins doar două tricouri de titular în primele cinci etape, iar în ambele cazuri a început partida în banda dreaptă. „Concurența e un lucru pozitiv, atâta timp cât ea există înseamnă că toți jucătorii sunt conectați, vor să dea 100% atunci când intră în teren și bineînțeles la antrenamente. La toate echipele mari sunt minim doi jucători pe fiecare post. Avem un minus pentru că nu suntem cea mai omogenă echipă, dar încercăm să compensăm prin atitudine, prin faptul că muncim unul pentru altul și acest lucru s-a văzut în această seară, sperăm să o ținem tot așa. Eu provin din mijlocaș dreapta, am mai jucat și al doilea vârf sau număr 10, deci sunt obișnuit să am realizări și din poziții centrale, precum a fost și cea de azi”, a încheiat omul de trei puncte al UTA-ei cu Craiova.

Balint a avut mereu încredere în Antal

După ce în etapa trecută a atins borna de 200 de partide în Liga 1, Antal a ajuns astăzi la reușita cu numărul 45 în prima divizie a fotbalului românesc. Pentru UTA se află la a patra reușită, prima stagională. „Toate lumea cunoaște calitatea lui Antal. Chiar dacă au fost momente când Liviu a fost contestat, eu am avut mereu încredere în Liviu și, implicit, și conducerea. Tocmai de aceea, el este azi cu noi și înscrie un gol foarte important, de trei puncte,  la fel cum a făcut-o și în alte ocazii din primăvara acestui an”, a spus și Laszlo Balint despre fotbalistul introdus pe teren în minutul 64 în locul olandezului Ubbink.

 

1
0

Articolul După borna de 200 de prezențe în Liga 1, Antal adună și 45 de goluri cu o execuție de 3 puncte: „Când ești acolo ai tendința să dai la poartă, mă bucur că ne-am făcut fericiți fanii” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*