După ce și-a cumpărat și teren în localitate, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, îşi construieşte casă cu poligon de tir la Valea Doftanei

V. Stoica

Achiziția terenului declarat ca “agricol”, de 790 de metri pătrați, pe raza comunei Valea Doftanei, în plină pandemie de coronavirus, nu este singura investiție pe care ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut-o în județul Prahova.
În luna iunie a acestui an, Primăria Valea Doftanei a emis o autorizație de construire pe numele soțului ministrului Educației, actualmente pensionar, fost comisar șef de poliție și fost director al Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov.
În documentele publice privind situația certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire emise de Primăria Valea Doftanei, apare și autorizația de construire emisă pe numele lui Adrian Anisie la data de 23 iunie 2020, pentru construire locuință Demisol și parter, cu anexă poligon de tir, dar și pentru amplasare container, fosă septică vidanjabilă și branșamente utilități. Imobilul dotat și cu poligon de tragere va avea adresa în satul Trăisteni, pe Calea Brașovului, și va fi construit din cărămidă și din lemn.

facsimil AnisieValea Doftanei a devenit, în ultimii ani, una dintre atracțiile imobiliare, pentru că localitatea se află într-o zonă mai puțin agitată decât Valea Prahovei, iar căile de comunicații rutiere au fost mult îmbunătățite, astfel că, după cum se vede și în cazul de față, inclusiv miniștrii lui Orban sunt seduși de comuna din nordul județului Prahova.
Aceasta nu este singurul bun al familiei Anisie, pentru că, potrivit declarației de avere a ministrului Educației, aceasta mai deține, alături de soț, un teren intravilan și unul agricol la Vidra – Ilfov, terenul declarat agricol de la Valea Doftanei, un apartament în București, o casă de vacanță de 214 metri pătrați, la Vidra – Ilfov, trei autoturisme, două depozite bancare de 20.000 de lei și de 5.800 de lei. Monica Anisie a mai declarat și trei împrumuturi la o bancă, scadente în 2020, 2022 și 2023, în valoare de 70.000 de lei, 80.000 de lei și 40.000 de lei.
Ca venituri, Monica Anisie a trecut în declarația de avere aferentă anului 2019 patru surse de venit, din salarii de profesor, de consilier la un cabinet parlamentar și de ministru, toate, cumulate, ajungând la valoarea de 121.818 lei. Acestora li se adaugă și veniturile declarate de soț, Adrian Anisie, provenite din salariul de director la DGA (46.599 de lei) și din pensie (59.070 de lei).
Sursa foto: facebook/adrian anisie

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*