După două săptămâni de pauză forțată, Pecica a ținut în frâu Crișul și s-a simțit dezavantajată de arbitraj! Stupar: „Până la urmă, rezultat echitabil”

Progresul Pecica a strâns rapid rândurile după mutiplele cazuri de infectare cu COVID din cadrul lotului și s-a prezentat bine în derby-ul cu Crișul, primul meci după 18 zile forțată pentru „galben-albaștri”. Bineînțeles, în toată această perioadă nici antrenamentele nu s-au mai ținut la Pecica, exceptând ultimele două zile și – totuși – Bozian și colegii săi au rămas cu un punct din duelul cu formația lui Adi Abrudean.

Gazdele au fost cele care au trecut în avantaj, prin capul lui Puie, dar scorul pauzei și, apoi, și cel final a fost 1-1 după un penalty delung contestat de banca Progresului, transformat de Pavel. „Ne așteptam să fie un joc dificil, cu o echipă care, dacă lua toate cele trei puncte, se detașa pe locul întâi, o echipă pe care o cunoșteam, o echipă arțăgoasă. Noi veneam după o perioadă de două săptămâni în care zece jucători nu au putut să se antreneze, au venit doar luni și ieri la antrenament. Am avut puține emoții cu privire menținerea ritmului jocului și intensitățile pe toată durata partidei, dar mă bucur că am reușit să facem față. Până la urmă, rezultatul e echitabil, după aspectul jocului și al numărului de ocazii create de ambele părți”, susține Dan Stupar.

Antrenorul grupării pecicane, dar și colaboratorii săi, Marius Grad și Cristi Pilan, i-au reproșat îndelung „centralului” Jurcă faza penalty-ului din care a egalat Pavel. „Au fost pe durata partidei nemulțumiri legate de arbitraj, atât din partea noastră, cât și din partea lor. La anumite decizii ce nu ți se par normale, corecte, nu avem cum să nu reacționăm în anumite momente ale jocului. Când trăim la intensitate jocul e greu să nu ai reacții, dar cred că ar trebui să ne preocupăm mai mult de jocul echipei. Sigur că aceste decizii de arbitraj pot să influențeze decisiv în multe situații, cum a fost la penalty-ul acordat Crișului. Din unghiul din care mă aflam, mi s-a părut puțin cam ușor acordat. Apoi, au fost două situații de penalty pentru noi, ambele la Puie. Cel puțin la cea la care Dan a jucat mingea spre protar, iar Zamfir, din cădere, l-a obstrucționat să mai continue jocul, se impunea 11 metri. Nu știu dacă a fost inspirată sau nu delegarea unui arbitru din Arad, doar că am fost nemulțumit la unel decizii, dar nu pot afirma că a fost ceva intenționat din partea lui Jurcă. Atât timp cât arbitrajul încearcă să fie realist și corect, nu ar fi nicio problemă de unde e, pe când noi, antrenorii, ar trebui să ne preocupăm de jocul echipei”, a adăugat fostul fundaș de Divizia A al UTA-ei.

Pecica o egalează la puncte (13) pe Dumbrăvița, dar rămâne pe locul 7 datorită golaverajului inferior. Însă, „galben-albaștrii” pot sălta poziții bune dacă le bat pe codașele Ezeriș și Becicherecu Mic în ultimele meciuri ale anului. „E puțin neplăcut că trebuie să jucăm trei meciuri în șapte zile, în condițiile în care avem jucători care revin după o infecție și au corpul slăbit, încercăm să scoatem maxim din cele două partie care au mai rămas”, a fost concluzia lui Stupar.

0
0

Articolul După două săptămâni de pauză forțată, Pecica a ținut în frâu Crișul și s-a simțit dezavantajată de arbitraj! Stupar: „Până la urmă, rezultat echitabil” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*