După Paşte, vaccinarea anti Covid-19 se va realiza şi la cabinetele medicilor de familie 79 de medici de familie din Prahova au încheiat deja contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

N. Dumitrescu

Pe lângă cele 30 de centre de vaccinare împotriva Covid-19 existente în Prahova, în momentul de față, după Paști, administrarea vaccinului se va putea realiza și la cabinetele medicilor de familie, respectiv din data de 4 mai. Până ieri, primii 79 medici de familie dintre cei 339 existenți la nivelul județului au încheiat deja contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova pentru derularea integrală a procesului de vaccinare în cabinetele proprii, potrivit datelor furnizate Instituției Prefectului de către CJAS Prahova. Conform contractului, medicii de medicină primară vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, dar și pentru persoanele care nu au medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maximum 20 de zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Potrivit legislației în vigoare, medicii implicați în acest proces vor beneficia de un tarif special pentru acest serviciu, după cum urmează: pentru primii 50% din numărul total al celor înscriși pe lista proprie, eligibili pentru imunizare – 30 lei/serviciu; pentru pragul de 50, 001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 50 lei/serviciu; peste pragul de 60% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 60 lei/serviciu. În cazul persoanelor care nu au medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maximum 20 de zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare, medicii de familie care au încheiat contract cu CJAS Prahova în vederea asigurării intregrale a procesului de imunizare anti Covid-19 vor beneficia de următoarele remunerații: pentru activitatea prestată de medicii de familie în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse – 15 lei/serviciu; pentru cei care completează activitatea menționată și cu vaccinarea propriu-zisă – 30 lei/serviciu. Tarifele sunt aplicabile exclusiv pentru serviciile acordate persoanelor înscrise de medicii de familie pe platforma de vaccinare și validate ca servicii de vaccinare în Registrul Electronic Național de Vaccinare. S-a menționat că reprezentanții CJAS Prahova se așteaptă ca numărul medicilor de familie care se vor implica în campania de vaccinare să crească.
La începutul lunii aprilie, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că au fost stabilite procedurile privind vaccinarea împotriva Covid-19 în cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va face cu doze care pot fi ținute la frigider, cu vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson, în funcție de cantitatea pe care țara noastră ar putea să o primească în perioada următoare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*