După Voluntari, încep negocierile pentru prelungirea contractelor la UTA, dar țintele se pun și pe transferuri: „Vom mai ridica nivelul, dar nu spectaculos!”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a câștigat dreptul de a juca și la anul pe prima scenă a fotbalului românesc cu o etapă, iar arădenii își pot face deja planuri pentru viitorul apropiat. Sigur, Laszlo Balint cere concentrare și pentru deplasarea de la Voluntari, există și o miză a banilor din drepturi TV pentru campionatul viitor, iar conducerea a suplimentat prima în cazul unui succes miercuri, însă riscul unui rezultat negativ există atâta timp cât ilfovenii vor juca cu săbiile pe masă, încercând să scape și ei de baraj.

S-au descurcat fără bani publici de la începutul anului

Și, până la urmă, „oficialii” UTA-ei au treabă multă, atâta timp cât mai au sub contract doar zece fotbaliști, străinii Shlyakov, Roger și Vorobjovas, plus Peteleu, Antal, Petre, Isac, Miculescu, Hrezdac sau Negoescu. Fiindcă aproape toți ceilalți fotbaliști sosiți vara trecută la Arad sunt impresariați de Bogdan Apostu, un oarecare control există asupra lor și, până la urmă, aceștia nu ar avea motive să plece în altă parte, atâta timp cât gruparea arădeană și-a respectat la timp toate angajamentele din acest sezon. Și a făcut-o în condițiile în care de la promovarea în Liga 1 a primit de la autoritățile locale arădene doar cele două milioane de lei câștigate pe baze de proiect în luna noiembrie a anului trecut. „Pentru anul 2021 încă nu am primit nici o finanțare de la nici o instituție local, nici de la Primărie, nici de la Consiliul Județean. Discuții au fost, până la urmă nu s-au finalizat. Tocmai din aceste motive, rezultatul și îndeplinirea obiectivului este cu atât prețioasă, deoarece am reușit ca acest minus din buget să nu îl resimtă nici echipa, nici angajații clubului. Și să nu uităm că au fost 5 luni și jumătate foarte încărcate, cu un întreg retur de sezon regulat, plus play-outul de 9 meciuri”, a precizat Alexandru Meszar, conducătorul numărul unu al echipei fanion a Aradului.

Apostu lucrează la a treia campanie de achiziții la UTA: „E meseria mea, e normal să mi-o fac la cote înalte”

Sigur, vor exista și fotbaliști la care stafful tehnic va renunța, căci, conform lui Meszar, până la ora actuală nimeni nu a spus că nu mai ar mai vrea să continue în „alb-roșu”. Ar mai fi și categoria jucătorilor aflați sub contract, iar numele acestora e Evgheniy Shlyakov, Modestas Vorobjovas și Roger jr., care ar putea fi lăsați să plece pentru suma corectă. Iar Bogdan Apostu susține că e pregătit să-și suflece din nou mâinile pentru formarea unui lot mai competitiv. „Am fost mereu pregătit și voi fi mereu și de aici înainte. E meseria mea până la urmă și e normal să mi-o fac la cote înalte. Nu cred că am dezamăgit până acum pe nici unul dintre cei aflați la această masă (n.a. Alexandru Meszar și Laszlo Balint) și vă asigur că așa se va întâmpla și de aici înainte. E clar că dacă am acceptat să continuăm acest proiect, să mergem mai departe pe această linie, vom face tot ce ține de noi pentru a crește nivelul lotului, în primul rând. Iar aici, eu personal am toată încrederea mea în Gyuszi, atât ca persoană cât și ca antrenor. El va aduce un plus considerabil în următorul sezon, cu un lot de jucători cumva îmbunătățit. Gyuszi Balint și cei din conducerea clubului vor decide ce-și doresc exact pentru sezonul ce vine, eu nu pot să fac altceva din postura mea decât să încerc să aduc jucătorii cei mai potriviți pe pozițiile cerute. Astăzi am înaintat doar niște idei generale, niște principii de bază, rămânând ca după ultima etapă să aprofundăm acest aspect. Sigur, majoritatea fotbaliștilor care sunt azi la UTA au și alte propuneri, dar e clar că și acest sentiment al stabilității și al continuității poate cântări decisiv în alegerea lor, chiar în detrimentul unor oferte cumva mai avantajoase financiar”, a spus Apostu, care a mai ținut să specifice că pe rusul Shlyakov îl consideră printre primii cinci fundași stânga din Liga 1, dar și că asocierea sa cu proiectul UTA nu ar trebui să-i închidă ușile la alte cluburi. „Eu mereu îmi voi încuraja jucătorii să evolueze la maxim indiferent de adversarul pe care-l întâlnesc. Cel mai bun exemplu este Răzvan Onea de la Iași, care a marcat golul victoriei aici în sezonul regular și care a scos penalty-ul din al doilea meci, tot aici la Arad. Mai mult decât atât, FC Argeș a câștigat la Arad cu golurile a doi jucători pe care îi reprezint, Sylvain Deslandes cât și Antun Palici, așa că nu ar trebui să existe dubii în dreptul profesionalismului cu care îmi fac treaba”, a adăugat fostul atacant.

Albu se întoarce la Chaijna: „ Nu prea contează atât de mult ce-și dorește el sau ce-mi doresc eu”

Pe lângă Denis Rusu (Șoimii Lipova), UTA mai are un fotbalist împrumutat de la un alt club. Este vorba despre Alexandru Albu, care e cotat la 650 de mii de euro de transfermarkt, dar care trebuie să se întoarcă după meciul de la Voluntari la Concordia Chiajna. Iar dacă arădenii îl vor în continuare îi costă nu mai puțin 375 de mii de euro. „El e jucătorul UTA-ei până la 30 iunie, mai departe rămâne de văzut ce va fi. Voi avea o discuție cu Cristi Tănase, președintele Chiajnei, trebuie văzut ce gândesc ei. Nu prea contează atât de mult ce-și dorește el sau ce-mi doresc eu, contează foarte mult și ceea ce vrea Chiajna, club de care aparține și cu care mai are contract. Oferte va avea, asta e clar”, mai susține Bogdan Apostu.

Balint nu vrea schimbări radicale la nivel de lot: „Mi-aș dori să rămânem într-o formulă cât mai apropiată de cea actuală”

Despre strategiile de viitor a vorbit și Laszlo Balint, dar a făcut-o la modul general. „Discuțiile le-am inițiat doar în această dimineață pentru că am rămas cu toții foarte concentrați pe prezent, pe îndeplinirea obiectivului și, bineînțeles, pe asigurarea continuității la nivel de prima ligă a clubului. Deoacamdată,  am stabilit doar niște coordonate, știm că ne așteaptă o vară dificilă, pentru că încercăm să identificăm cele mai bune soluții ca să devenim puternici din toate punctele de vedere. Eu plec de la partea de pregătire, pentru că sunt foarte bucuros că o să avem un proces de pregătire pre-competițională normal, în care putem să mergem și într-un cantonament, să disputăm și câteva meciuri amicale, deci să parcurgem toți pașii necesari pentru pregătirea optimă a echipei înaintea unui sezon competițional. Începând de aici, vom continua cu partea de întărire a lotului. La această oră, totul este foarte relativ, pentru că evaluarea nu o putem face în funcție de meciul cu Gazul sau cel de la Voluntari. Se va face o evaluare foarte corectă, foarte obiectivă, mai ales că sunt destul de mulți jucători la final de contract. Am mai spus-o, noi ne dorim să rămână cât mai mulți fotbaliști din acest grup pe care îl avem, multe echipe din România au avut dificultățile ci care ne-am confruntat și noi, așa că ne dorim să rămânem într-o formulă cât mai apropiată de cea actuală. Bineînțeles că asta nu depinde doar de noi, pentru că intervin niște negocieri. Ne dorim și noi să avem un buget cât mai consistent, din păcate vremurile sunt cum sunt, bineînțeles că se va ridica un pic nivelul și din acest punct de vedere, dar nu spectaculos. Adică aș vrea să se înțeleagă că suntem foarte atenți la orice cheltuială și s-a deschis această conferință cu principiile clubului, iar unul dintre acestea este stabilitatea. Acesta este foarte importantă, ca și continuitatea, sunt două principii de bază pe care mergem la UTA  în acest proces de dezvoltare al clubului”, a punctat antrenorul UTA-ei, care și-a prelungit chiar azi contractul până în vara anului următor.

Se întorc la Rogla, în Slovenia

După deplasarea de la Voluntari, toată delegația arădenilor revine la bază, unde vor urma câteva zile de negocieri cu jucătorii cărora le expiră contractele și vor mai fi doriți la club. Din informațiile noastre, Gyuszi Balint vrea să le dea vacanță elevilor săi până pe data de 14 iunie, pentru ca după partea de reacomodare cu efortul să se plece într-un cantonament în Slovenia. Practic, „roș-albii” se vor întoarce la Rogla, acolo unde s-au pregătit în vara anului 2019, pregătind sezonul promovării în Liga 1.

0
0

Articolul După Voluntari, încep negocierile pentru prelungirea contractelor la UTA, dar țintele se pun și pe transferuri: „Vom mai ridica nivelul, dar nu spectaculos!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*