După Vulturar, UTA mai dă un junior în fotbalul italian: Norbert Nagy semnează cu Venezia! Roli Nagy: „Muncă și sacrificii!”

La un an de la transferul lui Cătălin Vulturar, la Lecce, grupare cu care mijlocașul arădean de 17 ani a și promovat în Campionatul Primavera 1 la finalul stagiunii 2020-2021, clubul UTA mai dă un fotbalist în Italia. Este vorba despre Norbert Nagy, fiul fostului fotbalist de Champions League, Roland Nagy, de numele căruia se și leagă, ca antrenor, promovările echipei fanion din ligile 4 și trei și accesul la barajul pentru Liga 1 din 2016.

Finalist cu UTA în Liga Elitelor

Fotbalist cu un fizic impunător (1, 93 metri) la vârsta sa (16 ani), Norbi Nagy a început fotbalul sub comanda lui Norbi Josza, după care a a mai fost antrenat de Florin Voinea, Bogdan Oneț, Francisc Tisza, Dinu Donca și Adi Ungur. În stagiunea precedentă a jucat finala Ligii Elitelor cu UTA Under 17, pierdută cu 5-1, în fața Viitorului. Mijlocaș la bază, în ultimele sezoane Nagy jr. s-a reprofilat vârf, post pe care a evoluat inclusiv la echipa națională Under 16. În această vară, talentatul fotbalist urma să facă pasul spre Liga 3-a, în tricoul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, doar că a fost „deturnat” de echipa de tineret a clubului Venezia Calcio.

Aproximativ 90 de mii de euro, clauza de cumpărare a utistului

Prin intermediul impresarului Cătălin Sărmășan, Nagy  a susținut probe de joc echipa Primavera a grupării în negru și verde și stafful tehnic condus de Andrea Soncin a dat undă verde pentru transferul său. De fapt, în primă fază e vorba despre un împrumut pe un an de zile, cu opțiune de cumpărare, fixată în jurul sumei de 90 de mii de euro. Probabil, Venezia va activa mai repede clauza de achiziționare defintivă a arădeanului, doar că în această vară a făcut numeroase investiții, inclusiv la nivelul echipei de tineret, cu care-și propune să promoveze în campionatul Primavera 1.

 

Roli Nagy: „Pas la momentul oportun în cariera sa”

Cert este că Norbi Nagy va semna contractul cu noua sa echipă vineri, în prezența părinților săi și a impresarului Cătălin Sărmășan. „Noi spunem că pentru Norbi acest pas în cariera sa vine la momentul oportun. Condițiile pe care le oferă clubul din Venezia, faptul că s-a creat o emulație fantastică acolo și după promovarea primei echipe în Serie A, cu impact pozitiv și la echipa Primavera, ne-au convins să-l sprijinim pe Norbi în alegerea sa. Dincolo de partea sportivă, el va studia la Colegiul American din Venezia, cred că-și va echivala fără problemele studiile făcute până acum la Colegiul Moise Nicoară, engleza o vorbește fluent, deci e important și acest aspect. Cred că și-a impresionat plăcut și noii antrenori, din moment ce el și clubul UTA au primit oferte clare. Chiar dacă mai are deprinderi de mijlocaș, fiind tânăr și puternic, cred că cei de la Venezia au realizat că e material bun de lucru pentru ei ca și atacant de careu. Va fi coechipier acolo și cu orădeanul Luca Popa, pe care-l cunoaște destul de bine, se vor ajuta reciproc în procesul de acomodare. Ca și părinte nu e ușor să te desparți de băiat la 16 ani, dar eu și soția avem noroc că săptămânal sunt două curse directe de avion până acolo și sper să-l vedem cât mai des. Aș vrea să le mulțumim din inimă tuturor antrenorilor și profesorilor care s-au ocupat de educația sa sportivă și școlară, mai departe Norbi e conștient că-l așteaptă multă muncă și sacrificii”, ne-a declarat Roland Nagy, fostul fotbalist al celor de la UTA, FC Brașov, Steaua, Mainz, FSV Frankfurt, SV Darmstadt, din nou UTA și Tricotaje Ineu.

0
0

Articolul După Vulturar, UTA mai dă un junior în fotbalul italian: Norbert Nagy semnează cu Venezia! Roli Nagy: „Muncă și sacrificii!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*