Duș rece pentru Lipova la debutul contra Ghirodei! Sabău: „Nu trebuie să ne impacientăm, jocul a fost consistent” v.s. Leuca: „Fotbalul se joacă pe goluri!”

Șoimii Lipova a început sezonul 2021-2022 în oglindă cu anul fotbalistic: eșec pe teren propriu în fața unei echipe din județul Timiș. Dacă în martie, Avântul Periam a fost „călăul” formației „alb-albastre”, astăzi, a fost rândul Ghirodei și Giarmata Vii să plece cu toate punctele acasă. Hecsko (28) și Jichici (42) au semnat succesul trupei de lângă Timișoara, în timp ce „șoimii” rămân cu câteva ratări mari și cu regretul debutului ratat.

Flavius Sabău a operat și ceva modificări față de meciul de Cupă, de la Chișineu Criș, cea mai importantă fiind trecere lui Vlad Filimon vârf, în locul lui Kevin Trabalka. La final, ambii jucători aveau pe conștiință ratări importante.  „Ne-am ales cu faptul că am făcut un joc bun, legat. Am exersat destul de bine atât pe faza defensivă, cât și pe cea ofensivă. Rezultatul e frustrant, altfel știam și știm că toate echipele se mobilizează când joacă cu noi, suntem echipa ce a terminat pe primul loc în clasament. Cred că ne-am creat și ocazii suficiente, dar nu le-am fructificat. Probabil și ritmul de joc lasă încă lasă de dorit, ne lipsesc meciurile oficiale, cu tensiune, cu tot, dar o să vină timpul când o să și marcăm goluri și o să luăm decizii mai bune în atac. Una peste alta, nu trebuie să ne impacientăm, atâta timp cât jocul a fost consistent. Golurile primite azi au fost, oarecum, întâmplătoare, dintr-o execuție personală a unui adversar și o centrare ce s-a transformat într-un direct la vinclu, la colțul lung. E important să ne asumăm și chestiile astea și să fim mai hotărâți, mai incisivi la următorul meci și să nu mai pierdem puncte atât de ușor. Cred că fizic am stat bine, altfel nu am fi fost și în minutul 90 călare pe adversar. Ne-a lipsit puțină liniște la finalizare”,  consideră Flavius Sabău, antrenorul lipovanilor.

Ghiroda a confirmat prestațiile și rezultatele bune din amicale cu un succes destul de neașteptat pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. „Am întâlnit o echipă foarte, foarte bună, pe când nou suntem o formație tânără, cu doar trei jucători cu experiență. Lipova pasează foarte bine, dar am absorbit presiunea la care am fost supuși. Puteam să și închidem jocul la ultima fază din prima repriză, am mai avut ceva și după pauză…Au avut și ei, dar fotbalul se joacă pe goluri. Suntem foarte fericiți că am câștigat trei puncte pe un teren de unde foarte puține echipe vor pleca neînvinse. Nu avem niciun obiectiv de clasament, doar acela de a juca un fotbal cât mai bun”, a menționat Răzvan Leuca după prima victorie stagională.

În runda următoare, ambele echipe au parte de primele derby-uri județene, Lipova, la Cermei, iar Ghiroda, pe teren propriu, cu Pobeda Bișnov.

0
0

Articolul Duș rece pentru Lipova la debutul contra Ghirodei! Sabău: „Nu trebuie să ne impacientăm, jocul a fost consistent” v.s. Leuca: „Fotbalul se joacă pe goluri!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*