E derby în fotbalul feminin arădean, cu Piroș Security mare favorită să treacă în faza următoare a Cupei României!

A venit ziua în care cele două echipe de senioare ale Aradului să se dueleze în meci oficial. Fotbalistele de la Viitorul (Liga 3-a) și AC Piroș Security (Liga I) își dau întâlnire mâine, de la ora 15, pe terenul din Livada, miza fiind obținerea biletelor pentru etapa a treia a Cupei României.

În mod normal, se va pune doar problema diferenței de scor la care se va impune echipa lui Cuedan, care e una dintre cele mai în formă echipe feminine din România. „Leoaicele” nu au mai pierdut un meci din octombrie 2020 și au îmceput anul cu două victorii grele în play-off: 3-2 cu Becicherecu Mic și 4-2 cu Vasas Femina, cu care s-au instalat pe locul 2 în clasament. Chiar dacă, probabil, Cuedan le va da șansa să joace și fetelor care nu au bifat prea multe minute în campionat, diferența dintre cele două formații rămâne mare.

Dincolo, Viitorul nu a avut parte de o perioadă de pregătire în adevăratul sens al cuvântului, dar chiar și așa au obținut două rezultate pozitive în debitul anului: 12-0 cu Juventus Timișoara, în Cupă și 3-2 în campionat, la Baia Mare. Duminică, a venit și un prim dus rece, 1-5 la Gherla, iar antrenorul Valentina Calalb susține că promovarea ar putea fi deja compromisă.

Asta nu înseamnă că fetele sale nu vor da totul împotriva rivalelor de la Piroș, mai ales că unele dintre ele, precum Meszaroș, Vanu sau Chiș au și jucat în trecut la echipa prezidată de Pavel Piroș. După meciul de mâine, pentru AC Piroș Security urmează o pauză de aproape o lună de zile. Pe 18 aprilie, viceliderul Ligii I va juca pe terenul celor de la Heniu Prundu Bârgăului. În schimb, Viitorul mai joacă și duminică, acasă, cu ACS Academia de Fotbal şi Tenis Măgura și din nou pe 11 aprilie la Timișoara, cu Juventus.

0
0

Articolul E derby în fotbalul feminin arădean, cu Piroș Security mare favorită să treacă în faza următoare a Cupei României! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*