E tentat Miculescu de un transfer la FCSB? „Nu m-am gândit atât de mult…știe toată lumea cum e la fiecare meci al lor! Sentiment de frustrare că nu i-am bătut”

Chiar dacă nu a marcat în debutul prezentului sezon pentru UTA, David Miculescu (20 de ani) atrage multe dintre reflectoare asupra sa prin prestațiile sale. „Decarul” arădenilor a făcut un meci bun și contra FCSB-ului, echipă care, de altfel, a și pus ochii pe el. Chiar Gigi Becali a ieșit public confirmând interesul pentru tânărul mijlocaș, în timp ce antrenorul Dinu Todoran e convins că patronul său îl va lua în cele din urmă pe Miculescu la FCSB.

Nu a fost întrebat de nimeni dacă vrea să meargă la FCSB

Până una alta, pe adresa clubului UTA nu a sosit o ofertă concretă pentru talentatul fotbalist născut în Timișoara și, oricum, arădenii nu se gândesc să renunțe la el fără 1 milion de euro. „Nu m-am gândit atât de mult la un eventual transfer, am rămas cu capul pe umeri și m-am concentrat pe meci. Și eu știu doar ce a văzut toată lumea, la televizor și în presă. Nu a existat ceva oficial și nici nu m-am gândit la un eventual transfer. Nu am fost întrebat direct de nimeni dacă vreau să merg la FCSB, nu m-a sunat nimeni”, susține Miculescu, care a fost de față când trei dintre jucătorii FCSB-ului au fost scoși de pe teren în minutul 34 la ordinul patronului Gigi Becali. Întrebat dacă nu se gândește de două ori să-și dea acordul pentru un eventual transfer în curtea vicecampioanei, riscând să fie judecat din punct de vedere tehnico-tactic de patron, utistul a făcut ochii mari și a fost cât se poate de diplomat: „Am văzut și eu acele schimbări rapide, dar așa e la fiecare meci al FCSB-ului, știe toată lumea”. 

Pus în gardă de tatăl său cu privire la atmosfera de la meciurile UTA-ei

Publicul arădean l-a impresionat  și pe mezinul echipei utiste aliniată cu FCSB, iar regretul că punctele nu au rămas în întregime la Arad e mare. „De doi ani aștept o astfel de atmosferă, ar fi fost și mai frumos dacă nu ar fi fost limitată capacitatea la 75%. De o lună tot îmi spune și tatăl meu (n.a. Vali Miculescu, atacant care a promovat cu UTA în Liga 1 în 2002) că va fi o atmosferă superbă. Suntem puțin dezamăgiți că am luat gol pe final cu FCSB, puteam avea trei puncte în loc de unul. Am avut un sentiment de frustrare la golul primit, pentru că nu au avut atât de multe ocazii, nu ne-au dominat, dar au avut noroc. Noi nu prea avem un astfel de noroc, să facem un meci mai prost și să egalăm în minutul 90”, mai consideră utistul.

„Dacă jucăm ca și cu FCSB, Botoșaniul nu are nicio șansă în fața noastră”

David Miculescu și colegii săi se pregătesc de deplasarea de vineri, de la Botoșani. „Ne așteaptă un meci destul de greu, ei vin după un rezultat foarte bun, victoria cu Craiova, dar și noi venim după un rezultat pozitiv. Orice meci este greu în Liga 1, mai ales la început de campionat. Dar, dacă jucăm cum am făcut-o împotriva FCSB-ului, nu au nici o șansă împotriva noastră. Cei de la Botoșani au o echipă destul de bună, mai ales în atac”, a spus juniorul „Bătrânei Doamne”, care a vorbit și despre posibilul său adversar direct: „Braun este un jucător bun, puternic, dar sunt sigur că sunt mai bun decât el”.

Vrea să se deblocheze în următoarele meciuri

Practic, Miculescu continuă evoluțiile bune avute în play-outul ediției precedente, când a și marcat primele sale goluri în Liga 1, contra celor de la Dinamo și Astra. Dar în sezonul regular, „decarul” arădenilor rămăsese puțin dator: „Sezonul trecut nu am avut nici pregătirea fizică destul de bună. Am și avut Covid, iar în această vară am și fost într-un cantonament, în care ne-am pregătit cu toții foarte bine”.

O transversală lovită cu Farul, un șut respins cu greutate de Straton, dar și alte acțiuni importante formează cartea de vizită a lui Miculescu în acest sezon. „Sper că să și înscriu, poate chiar acum cu Botoșaniul sau etapa viitoare, cu Craiova. Dar, cel mai important e să câștige echipa. Altfel, nu pot spune că mă simt sigur pe post, pentru că toți juniorii sunt destul de buni. Mar a jucat meci de meci la Mioveni în Liga a II-a, Călin la fel, la Ripensia, acum a revenit și Isac. În fine, Negoescu se va întoarce și el de la lotul național, toți suntem apropiați ca valoare, după părerea mea”, a concluzionat mijlocașul „roș-albilor”.

Balint se felicită că le-a dat încredere juniorilor de 2001 în sezonul trecut: „Nu e o transformare la Miculescu, o evoluție”

În primele trei runde, Laszlo Balint a apelat mereu la David Miculescu ca și jucător Under 21. „Nu e o transformare față de sezonul trecut, cât o evoluție la el. Eu am avut destule discuții cu conducerea clubului, în momentul în care prestațiile copiilor, juniorilor, lăsau – oarecum – de dorit. Adică, mai bine spus, lăsau de dorit pentru mulți, dar nu și pentru mine, căci știam că pot apărea aceste momente de inconstanță, de scădere a randamentului lor. Dar, spuneam că după ce vor trece peste primul lor sezon în Liga 1, o să arate mult mai bine. Să nu uităm că majoritatea echipelor din Liga 1 au folosit tineri născuți în 1998, 1999, iar noi de 2001, iar acum se dovedește că nu ne-am înșelat privind strategia. David Miculescu a crescut foarte mult, din păcate Isac a suferit acea accidentare care l-a scos foarte mult timp din circuit, dar și la el se va vedea un progres evident când va juca. Deși, din păcate pentru el și din fericire pentru noi, în zona în care joacă există o concurență destul de mare cu niște jucători foarte experimentați, de calitate. Dar ne bazăm pe Isac, e un copil cu potențial, în care avem foarte mare încredere, dar discuția se extinde și la Mar, Negoescu, deci sunt toate premizele pentru acești copii să crească și să ajute și mai mult echipa. Revenind la  Miculescu, e un avantaj atât pentru mine, ca antrenor, cât și pentru echipă, că el are abilitatea de a se acomoda pe orice post în compartimentul ofensiv. Indiferent că joacă în dreapta sau în stânga, are evoluții bune, apreciate, depune un efort consistent, pentru că nu e ușor în Liga 1 să faci bine ambele faze ale jocului. Apare și la finalizare, căci David a avut ocazii importante în toate cele trei meciuri din acest campionat. Din păcate, i-a lipsit golul, dar sunt convins că va veni și pentru el descătușarea în acest sezon”, a spus antrenorul „roș-albilor” despre „decarul” său.

0
0

Articolul E tentat Miculescu de un transfer la FCSB? „Nu m-am gândit atât de mult…știe toată lumea cum e la fiecare meci al lor! Sentiment de frustrare că nu i-am bătut” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*