E tot mai bine! Primarul Boldea face foraje, tocmai acum cand Guvernul PSD vrea scumpirea de 200 de ori a apei geotermale!

Lipsa de viziune si balbaielile primarului Francisc Boldea au facut ca doua investitii, in valoare de cateva milioane de euro, sa nu poata fi folosite de lugojeni.Pentru a debloca lucrarile si pentru a putea face anumite plati, care in mod legal nu mai pot fi facute, edilul sef se pregateste sa cheltuie trei milioane de lei din bugetul local, pentru un foraj de apa geo termala pe care sa o foloseasca la Strandul si Bazinul acoperit si sfintit! Planurile primarului ar putea fi date peste cap de un proiect de lege al Guvernului PSD, privind „Reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si hidrominerale”.

 

Potrivit notei de fundamentare, legea croita conform Programului de guvernare al PSD vizeaza sistematizarea redeventelor in functie de amplasarea zacamantului (pe uscat sau pe platoul maritim) si separarea lor in functie de tipul resurselor (minerale, hidrominerale si petroliere). In plus, normativul prevede penalitati pentru plata cu intarziere, rezilierea contractului de concesiune dupa 6 luni de neplata si da Guvernului mana libera sa actualizeze redeventele oricand considera.

 

Daca legea va intra in vigoare in forma propusa, costurile vor creste de 200 de ori. Simularile facute de specialisti au demonstrat ca prin simpla modificare a modului de calcul de la procentajul din valoarea apei extrase la redeventa aplicata pe cantitatea exprimata in metri cubi, pretul s-ar tripla si va ajunge exact la pretul pe care il platesc cei care se incalzesc pe gaz! In timp ce modificarea modului de calcul a redeventelor a obligat edilii unor municipii din tara sa sisteze investitiile in domeniu, la Lugoj proiectul privind demersurile necesare inaintea investitiei tocmai a fost aprobat de consilierii PSD&ALDE si PMP, la propunerea primarului. 

Play
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*