E ziua cea mare pentru fanii UTA-ei, care după mult timp se întorc pe stadion, se întorc acasă: „Să ne cântăm istoria și să ne aplaudăm gladiatorii indiferent de rezultat!”

A venit ziua mult așteptată de suporterii „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. 29 februarie 2020 a fost ultimul meci cu public pentru elevii lui Laszlo Balint, pe terenul „Motorul”, pentru ca astăzi „roș-albii” să înceapă al doilea sezon în Liga 1 în casa nouă din Calea Aurel Vlaicu. De la 18,30 e programat meciul cu Farul Constanța, noul proiect al lui Gheorghe Hagi, care – de altfel – își va conduce din nou echipa de marginea terenului. Așadar, încărcătura e maximă în ambele tabere, dar pentru fanii echipei emblemă a orașului e cu adevărat o zi specială, o zi de sărbătoare.

Această zi a început cu un mesaj mobilizator, ce cuprinde și câteva sugestii de bun simț, din partea Suporter Club UTA

”Dragi utiști!

În sfârșit clipa mult așteptată a sosit. După un an și jumătate de pauză ne întoarcem lângă echipa noastră dragă într-un meci oficial. La ora ultimului meci cu public, cel cu Ripensia din februarie 2020, ne aflam în liga secundă, pe o arenă ”de împrumut”. Ceasul reîntâlnirii ne găsește însă din nou pe prima scenă a fotbalului românesc și în reconstruita noastră casă, Stadionul ”Francisc Neuman”.
Din multe puncte de vedere acesta este un nou început. Ne dorim cu toții ca acest nou început să însemne ruptura cu ultimele decenii de mediocritate și reconectarea cu performanța și cu destinul UTA-ei. Drumul nu va fi ușor și cu siguranță obiectivele îndrăznețe nu vor fi realizate peste noapte. Dar ne putem bucura împreună de urcușul spre înălțimi și, noi publicul, ne putem aduce contribuția la atingerea piscului. De-a lungul timpului publicul arădean și-a câștigat faima de a fi în același timp civilizat dar și fierbinte. Suntem cu siguranță un atu pentru această echipă și, la fel cum fiecare jucător trebuie să își atingă potențialul său maxim, la fel trebuie să o facem și noi. Pentru a crea o atmosferă care să onoreze numele UTA-ei și să ajute echipa, vă adresăm următoarele rugăminți, valabile pentru meciul de astăzi precum și pentru cele următoare:
1. Întreaga istorie și tradiție a clubului UTA este încrustată în cântecul ”De la Dunăre la Sena”. Este imnul nostru și orice națiune ori comunitate își respectă imnul prin gesturi simbolice. Atunci când îl auzim intonat de galerie la începutul meciului, haideți să fim cu toții în picioare, să ne ridicăm fularele sau eșarfele deasupra capului și să ne cântăm imnul, să ne cântăm istoria. Indiferent de rezultat sau prestația echipei, este momentul care ne face pe toți mândri de ceea ce suntem: utiști.
2. Peluza este responsabilă pentru încurajarea permanentă și organizată a echipei. Dar asta nu înseamnă că noi ceilalți nu ne putem aduce contribuția la crearea unei atmosfere electrizante pe stadion. Sunt momente în care întreg stadionul poate participa la acest demers. Fiecare dintre dumneavoastră este un cunoscător al fenomenului fotbal și cu siguranță simte momentele în care echipa are nevoie de un extra imbold. Haideți să reacționăm la aceste momente și să facem din fiecare meci o experiență memorabilă fiind întregul stadion o mare galerie.
3. Să nu uităm că fotbalul este un sport practicat de oameni. Oameni care au sunt supuși greșelii, au defecte ori pur și simplu zile proaste. Dar acei oameni fac parte din familia noastră și joacă având pe piept sigla UTA. În loc de apostrofări, haideți să le oferim încurajări. Cu siguranță le vom oferi motivația de a-și depăși momentele grele iar la faza următoare sau la meciul următor ne vor face fericiți. Să nu uităm că suporterul se vede, se aude și se simte la greu. Haideți să fim lângă echipă din primul până în ultimul minut iar la final să ne aplaudăm gladiatorii, indiferent de rezultat, dacă nu din apreciere pentru ei măcar din respect și orgoliu pentru noi și clubul pe care-l reprezentăm. UTA este un nume prea mare și prea nobil pentru ca familia ei să își spele rufele în public.
4. Stadionul este un loc special, un loc al pasiunilor și al trăirilor intense. Fotbalul este o confruntare cu rivalii. Toate acestea fac ca manifestările din timpul unui meci să fie de multe ori ”războinice”. Până la un punct e bine așa pentru că asta face parte din esența și farmecul fotbalului. Să încercăm totuși să nu depășim o limită pe care cu siguranță o simțim fiecare dintre noi. Granița dintre presiune asupra adversarilor și grobianism nu trebuie trecută; fie și doar pentru faptul că trofeul fair play care se acorda în trecut celui mai civilizat public, purta numele legendei noastre, Iosif Petschovsky.
5. Nu în ultimul rând, să nu uităm că acest stadion, așa imperfect cum e el, este casa noastră. Tocmai de aceea e normal ca în interiorul lui să ne purtăm așa cum o facem fiecare dintre noi acasă: cu grijă pentru mobilier și curățenie. Felul cum rămâne arena în urma noastră după fiecare meci reprezintă măsura civilizației noastre ca și comunitate de utiști și arădeni.
Poate că anii de mediocritate ne-au făcut de multe ori și pe noi să coborâm ștacheta. Este momentul să ne readucem aminte însă cine suntem, ce reprezentăm și ce moștenire ducem mai departe. Haideți să o facem începând de astăzi!
Pentru noi doar UTA contează!”

Suporter Club UTA

0
0

Articolul E ziua cea mare pentru fanii UTA-ei, care după mult timp se întorc pe stadion, se întorc acasă: „Să ne cântăm istoria și să ne aplaudăm gladiatorii indiferent de rezultat!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*