Echipa de fete U14 a CSM Ploiești, debut în „două reprize” la turneul final

La mai bine de şase luni de la ultimul meci oficial, susţinut pe 7 martie, echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti dă asaltul decisiv al sezonului „2019-2020”: Turneul final al campionatului a debutat ieri și va continua astăzi, pe terenurile de la Parcul Municipal Ploieşti Vest.
Din păcate, dintre cele opt echipe calificate, una dintre favorite, BC Slam Bucureşti, nu a mai făcut deplasarea din cauza rezultatelor primite după testarea pentru Covid-19. Drept urmare, cele şapte echipe de la această categorie de vârstă au fost împărţite în două grupe ţinându-se cont de clasamentul de la finalul sezonului regular (Grupa A – locurile 4, 6, 8 şi Grupa B – locurile 1, 3, 5 şi 7), fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu, ocupante ale poziţiei a 3-a după cele 16 meciuri din toamnă-iarnă (12 victorii şi 4 înfrângeri), urmând să joace, în ordine, cu ACS Rookies Oradea (locul 5), ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti (locul 7) şi ACS Dan Dacian Bucureşti (locul 1). În Grupa A, se întâlnesc CS Olimpia Bucureşti (locul 4), ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (locul 6) şi CSŞ Craiova (locul 8).
Câştigătoarele grupelor vor juca finala mare a campionatului, iar echipele de pe locurile 2 se vor confrunta pentru medalia de bronz. Conform regulamentului, se va disputa şi meciul pentru locurile 5-6.

Ceaţa a stricat debutul

Fetele noastre au deschis, joi dimineaţă, turneul final din „Parcul Vest” cu meciul programat la ora 8.45, pe Terenul 1, în compania celor de la ACS Rookies Oradea. Numai că, partida a fost întreruptă și reprogramată aseară, după închiderea ediției noastre, din cauza… condițiilor meteo, ceața și umiditatea apărută ”ca din senin” la prima oră, făcând ca suprafața de joc să devină periculoasă, astfel că s-a luat decizia reprogramării. Astfel, la scorul de 41-33 pentru ploieștence, în min. 29, oficialii au luat decizia întreruperii partidei.
Programul va continua normal, vineri şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, 11.15, şi pe acelaşi Teren 3, cu ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, respectiv ACS Dan Dacian Bucureşti.
Desfăşurându-se pe Terenul 1, vor putea fi urmărite „în direct” pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet. Accesul spectatorilor la meciuri este interzis.baschet u14 2Lotul de jucătoare pe care Loredana Munteanu şi Corina Savu se bazează la turneul final este următorul: Daria Iordăchescu, Karina Munteanu, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Natalia Bărăscu, Daria Trican şi Cristina Grigore.

baschet u14 3Înaintea turneului, antrenoarea echipei noastre, Loredana Munteanu, ne-a declarat: „Cel mai mult mă bucur că Federaţia Română de Baschet a găsit o soluţie pentru a organiza aceste turnee finale, iar fetele au posibilitatea să încheie sezonul pe teren, chiar şi după mai multe luni în care nu s-au putut antrena în condiţii normale. Şanse au toate echipele, pentru că aşa este la orice turneu final, apar surprize, aşa că eu nu-mi doresc decât să nu avem parte de accidentări şi să ne bucurăm de baschet”.
După ce, în intervalul 7-10 septembrie, s-au stabilit campioanele de la U15 (feminin şi masculin) şi U20 masculin, iar în perioada 12-15 septembrie s-au decernat laurii la U13 (feminin şi masculin) şi U16 feminin, în zilele următoare, vom afla, pe lângă U14 feminin, campioanele de la U14 masculin şi U18 masculin.
Turneele de la Ploieşti sunt organizate de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*