Echipele de tineret ale României și Ungariei s-ar putea întâlni într-un meci amical la Arad, la începutul anului viitor!

Colege de grupă la Euro 2021 rezervat echipelor de tineret, alături de Țările de Jos și Germania, reprezentativele României și Ungariei și-ar putea lua pulsul cu ocazia unui test, programat undeva în luna februarie sau martie a anului viitor. Acesta are mari șanse să aibă loc la Arad, pe noua arenă „Francisc Neuman”, totul fiind discutat în amănunt astăzi, la Consiliul Județean Arad și Primărie, de Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF și Daniel Oprescu, selecționerul naționalei sub 19 a României. Cei doi federali vor lua loc și în tribună, în această seară, la UTA – CS U Craiova din cadrul etapei a 13-a a Casa Liga 1.

Sergiu Bîlcea, parlamentar de Arad după alegerile din 6 decembrie, a dezvăluit totul pe Facebook, fără a intra – însă – în detalii despre amicalul de gală ce îl pregătește FRF-ul în orașul nostru. ”Stadionul UTA trebuie integrat în circuitul fotbalistic național. Am avut azi o discuție cu Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, Daniel Oprescu, selecționerul România U 19 și Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad despre pașii pe care trebuie să îi facem în viitor. Sper că autoritățile locale vor rezolva problemele care țin de gazon și de toate condițiile necesare pentru ca Aradul să revină în prim planul atenției pe scena fotbalului românesc” – e postarea de pe contul de Facebook a lui Bîlcea.

Tot în acea perioadă, Adrian Mutu ar mai dori să-și vadă elevii și la lucru și împotriva Serbiei, dar Aradul e preferat pentru jocul cu Ungaria pentru apropierea geografică mai mare cu maghiarii.  Precedentul meci al naționalei de tineret a României la Arad a avut loc în 2009, pe vechea arenă „Francisc Neuman”, când „tricolorii mici” au trecut cu 2-0 de Andorra în preliminariile „europenelor”.

Într-adevăr, principalele probleme ale organizării unui astfel de meci sunt legate de starea gazonului care nu e deloc bună la această oră și există dubii că ea s-a va îmbunătății în februarie-martie, în condițiile în care UTA va evolua la foc continuu pe arena „Francisc Neuman” în returul campionatului Ligii 1.

0
0

Articolul Echipele de tineret ale României și Ungariei s-ar putea întâlni într-un meci amical la Arad, la începutul anului viitor! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*