Economie circulară! Elevii brănișteni, parte a unui proiect cu finanțare europeană

Un nou proiect cu finanțare europeană are loc în perioada iunie-decembrie 2021 la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”. Este vorba despre Girls Go Circular, în cadrul căruia liceul lugojean este și partener, alături de alte unități de învățământ din Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, România și Serbia. La nivel local vor participa în primă fază 48 de elevi, fete și băieți, sub coordonarea profesorilor Alina Voicu și Cosmin Gheorghe.

Printre activitățile propuse se numără: Introducere în siguranța și eticheta online; Introducere în economia circulară; Metalele și economia circulară; Modă și textile; Telefoane inteligente. Promotor național al proiectului este Junior Achievement Romania.

”Proiectul Girls Go Circular are ca prioritate familiarizarea fetelor cu mediul STEM, dar nu sunt excluși băieții, tocmai pentru a exista un echilibru și o abordare participativă a tuturor. De la Liceul Tehnologic <<Valeriu Braniște>> vor participa 48 elevi, fără că acest număr să fie unul fix, el putând crește dacă există interes din partea elevilor. Cei doi coordonatori vor fi pregătiți prin cursuri online livrate de către Junior Achievement România (implementator național al acestui proiect), ei urmând să desfășoare activități teoretice și practice cu elevii incluși în proiect. Ideea este să putem crea o masă critică de elevi conștienți, pe de o parte de impactul digitalizarii pentru viitorul lor, și, pe de altă parte, de impactul tehnologiei asupra mediului înconjurător și cum putem face noi să existe o limitare a efectelor activității noastre asupra mediului (economie circulară)”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

Unitatea de învățământ are deja experiență în acest sens, câștigând chiar și premiul I la concursul național Ecoprovocarea, Secțiunea Economie circulară. Prin astfel de proiecte se dorește extinderea acestui tip de antreprenoriat digital și protecția mediului înspre mai mulți liceeni, din dorința de a deveni elevi resursă în mediul școlar și persoană resursă la ei acasă în ceea ce privește economia circulară și beneficiile ei majore.

Articolul Economie circulară! Elevii brănișteni, parte a unui proiect cu finanțare europeană apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*