Eduard Novak s-a razgandit! Nu se mai retrage: „Visez sa imi inchei cariera sportiva cu o medalie”

Singurul campion paralimpic din istoria Romaniei, Eduard Carol Novak (41 ani), a revenit asupra deciziei de a se retrage din activitatea competitionala si va ataca o noua medalie la Jocurile Paralimpice din 2020, se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Ciclism.

„Dupa ani grei de antrenamente si dezamagirea de la Rio de Janeiro, 2017 a fost un an de repaus, in care am stat mai mult alaturi de familie si mi-am incarcat bateriile. Mi-am gasit astfel motivatia pentru Tokyo 2020. Visez sa imi inchei cariera sportiva de 35 ani in patinaj viteza si ciclism cu o medalie. Primul obiectiv concret este Campionatul Mondial de la Maniago (Italia) din luna august, unde vreau sa revin in elita si sa adun puncte pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din Japonia”, a precizat cvintuplul campion mondial.

Presedinte al FR Ciclism, harghiteanul Novak se declara multumit de progresul sportului cu pedale din Romania in 2017.

„Sunt foarte fericit pentru acest sezon deoarece am facut un pas mare spre normalitate si performanta. Dupa ani de probleme financiare si scandaluri, am reusit sa participam la Campionatul Mondial si European de sosea, iar dupa 40 de ani echipa nationala a fost la startul Campionatului European pe pista. in plus, numarul licentelor a crescut cu 25% la federatie si s-au infiintat noi echipe si competitii de copii”, a mentionat Eduard Novak, conform comunicatului.

Manager al Tusnad Drag Cycling Team, Eduard Novak are un pariu pentru echipa sa in 2018, anume incearca sa il convinga pe Andrei Nechita (ultimul campion autohton al Turului Romaniei si unicul ciclist roman la JO 2012) sa revina asupra deciziei din aceasta vara de a renunta la cariera sportiva si sa il readuca la echipa sa, unde a mai activat in sezonul 2015-2016.

„Cred ca Nechita nu si-a spus inca ultimul cuvant in ciclism si nu avem atat de multi ciclisti romani de valoare incat sa il puterm pierde usor. in calitate de presedinte al federatiei, trebuie sa ma gandesc si la binele lotului national. Oportunitatea de a concura intr-o echipa continentala si o bursa de la COSR sper sa il motiveze pentru acest ciclu olimpic”, a dezvaluit Eduard Novak despre planurile sale.

Infiintata in 2006, Tusnad Cycling Team (unica echipa din Romania prezenta la competitiile de top pe plan european) se va rebrandui in sezonul 2018, urmand a purta chiar numele orasului Miercurea Ciuc.

„Deoarece cel mai mare sprijin financiar si logistic vine de consiliul local, echipa se va numi Csikszereda Cycling Team si vom promova astfel si orasul pe plan international. Ne vom baza mult pe sportivi din regiune si pe propria pepiniera, iar ca transferuri vom opta doar pentru 2-3 straini, care sa ne ajute la competitiile importante”, a concluzionat campionul ciucan.

Pe de alta parte, lansata anul acesta, Novak Cycling Academy (singura academie de ciclism din Estul Europei) intra anul viitor intr-o noua etapa. Proiectul va include minimum 30 copii si se va dezvolta si in zonele adiacente orasului Miercurea Ciuc.

„Cu sprijinul sponsorilor, vrem sa atragem mai multi copii la Academie si sa dezvoltam noi centre in regiune. Am speranta ca macar unul dintre acestia va ajunge in viitor un mare campion al Romaniei pe plan international”, a declarat Eduard Carol Novak.

AGERPRES

The post Eduard Novak s-a razgandit! Nu se mai retrage: „Visez sa imi inchei cariera sportiva cu o medalie” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*