Educaţie rutieră la Şcoala Gimnazială Libotin                         

Pentru că o pondere importantă în ceea ce priveşte siguranţa copiilor o are felul în care adulţii din jurul lor îi ajută să dezvolte un comportament responsabil şi îi învaţă să conştientizeze riscurile la care se pot expune, poliţiştii au răspuns şi de această dată  “prezent” solicitării de a se întâlni atât cu elevii Şcolii Gimnaziale Libotin cât şi cu copiii care frecventează grădiniţa din localitate. Aşadar, „Şcoala Altfel” a debutat pentru cei aproximativ 40 de copii ai unităţii şcolare din Libotin cu o întâlnire cu poliţiştii.

Activitatea poliţiştilor s-a concentrat pe siguranţa copiilor în calitate de participanţi la trafic, fie ei pietoni sau biciclişti. Copiii au învăţat semnificaţia indicatoarelor rutiere, au ascultat sfaturile pentru propria lor siguranţă: cum să traverseze în mod corect partea carosabilă, cum să se deplaseze înspre sau de la şcoală, şi mai mult, sub supravegherea poliţiştilor, au pus în aplicare cele învăţate.

Cei mici s-au arătat extrem de interesaţi, cu atât mai mult cu cât au avut şi posibilitatea de a urca în autospeciala poliţiei.

Întâlnirea de astăzi, interesantă şi plină de zâmbete, a mai pus o cărămidă la temelia prieteniei şi a încrederii dintre copii şi poliţişti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*