Elevi lugojeni, pe lista câștigătorilor concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare

Numeroși elevi din unitățile de învățământ din Lugoj se regăsesc pe lista câștigătorilor concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare. Competiția a fost organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş în parteneriat cu RETIM, Lions Zonă în Dezvoltare Dinamic Plus, fiind susținută de Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.
Concursul a reunit elevi din clasele 0-XII din județ, împărțiți în trei secțiuni de participare, misiunea acestora fiind realizarea unei lucrări care să ilustreze principiile 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor.

Elevii s-au dovedit creativi, ilustrând conceptul cu ajutorul desenelor, eseurilor și compunerilor, fotografiilor, videoclipurilor, precum și prin obiecte ori reprezentări grafice realizate din materiale reciclabile.

Elevii lugojeni au reușit să adauge în palmares premii și mențiuni la fiecare categorie.

Astfel, la secțiunea I, ciclul primar, clasele 0 – IV, de la C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca”, a obținut premiul I eleva Samira Ilonca Gruia; Lucas Toma, de la Școala Gimnazială Nr. 2 a luat premiul III; de la Școala Gimnazială Nr. 3 au obținut mențiuni Patric Hora, Bianca Răchitan, Raluca Căprariu și Anisia Cotrău. Tot mențiuni au luat și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4, Gabriel Stupu, Marian Stoica, Carina Bodea, Nicolae Iorga, Sonia Jurjescu și Maria Ciurescu, la fel ca eleva Raisa Sorinescu de la Clubul Copiilor.

La secțiunea II, ciclul gimnazial, clasele V-VIII, de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, Bogdan Ivanciu Stroia a obținut premiul I, iar Rareș Petroi a luat mențiune; de la Școala Gimnazială Nr. 2, Darian Brancu a luat mențiune, iar de la Școala Gimnazială Nr. 4 eleva Maia Căprariu a obținut premiul II, iar Ștefania Boceanu și Hadasa Laichici au luat mențiune. Tot mențiuni au primit și Denis Murărescu (Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”), Iulian Eftinca și Daria Vânătoru (Clubul Copiilor). De la C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca, elevul Cristian Kovacs a luat premiul III, iar Sergiu Ardelean mențiune.

Secțiunea a III-a, ciclul liceal, clasele IX-XII, a avut, de asemenea, elevi lugojeni printre premianți. De la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, Rareș Suciu a luat premiul I, Alexandru Livadariu și Iasmina Dariana Costinaș – premiul II, iar Sara Estera Micu și Sorina Romașcu au luat mențiune. Roxana Drăgici, de la C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca” a obținut premiul III, iar Timeea Lupulescu, de la Clubul Copiilor a luat mențiune.

Organizatorii concursului au oferit 21 de biciclete, în valoare totală de 10.556 lei, pentru premiile I, 21 de trotinete freestyle, în valoare totală de 7.700 lei, pentru câștigătorii premiul II, 21 de seturi de role, în valoare totală de 3.535 lei, pentru premiul III și 100 de rucsacuri, în valoare totală de 5.000 de lei, pentru elevii care au primit mențiuni.

Articolul Elevi lugojeni, pe lista câștigătorilor concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*