„Embrasse-moi, je parle francais!” – „ Imbratiseaza-ma, vorbesc franceza!”. Proiect educational derulat de Colegiul National „Iulia Hasdeu”, in colaborare cu Scoala gimnaziala „Eftimie Murgu” Lugoj

Colegiul National „Iulia Hasdeu” Lugoj, in colaborare cu Scoala gimnaziala „Eftimie Murgu” Lugoj, va derula vineri, 23 martie, sub sigla « Embrasse-moi, je parle français », un proiect educational prin care se doreste atragerea elevilor si a parintilor acestora spre studiul limbii franceze.De asemenea, se doreste atragerea elevilor din scolile gimnaziale spre Colegiul National „Iulia Hasdeu” Lugoj, prin prezentarea ofertei de scolarizare, crearea de legaturi intre elevii de gimnaziu si cei de liceu si crearea de legaturi profesionale si amicale intre cadrele didactice din scolile gimnaziale si cadrele didactice din licee.

Elevii si profesorii implicati in proiect se vor intalni la ora 9, la Colegiul National „Iulia Hasdeu” de unde vor porni spre Scoala Gimnaziala „Eftimie Murgu”. Acolo vor fi primiti de doamnele invatatoare cooptate in proiect si de elevii acestora. Va urma o scurta prezentare a liceului „Iulia Hasdeu” si a sectiei bilingv franceza. Promovarea limbii franceze se va face in contextul in care, in luna martie, Francofonia se celebreaza peste tot in lume. De asemenea, anul 2018 marcheaza debutul Sezonului Romaniei in Franta ( La Saison Roumaine en France).

Pe 28 noiembrie 2018, la Paris, incep manifestarile culturale dedicate Romaniei, manifestari care se vor incheia pe 14 iulie 2019. Este, asadar, un an important dedicat celebrarii unui secol de prietenie franco-romana, un an in care se vor consolida relatiile franco-romane sub toate aspectele: social, cultural, lingvistic si economic. Franta reprezinta un factor economic important in Romania, fiind al patrulea investitor strain. 1918-2018 nu reprezinta doar anul Centenarului Marii Uniri, ci si cel al Centenarului Marii Prietenii. Sa-l sarbatorim, asadar, BILINGV!”, se arata in comunicatul transmis presei.

Scopul proiectului este acela de a promova limba franceza si Colegiul National „Iulia Hasdeu” in randul elevilor si personalului didactic din cadrul scolilor gimnaziale, celebrarea Zilei Internationale a Francofoniei, deci a limbii franceze si a valorilor solidaritatii, ale dialogului social si ale diversitatii culturale si celebrarea Francofoniei ca organizatie internationala din care Romania face parte (OIF). Coordonatorii proiectului sunt Ramona Bululoi si Ionut Enesca de la Colegiul National „Iulia Hasdeu”, iar colaboratori Ardelean Daciana, Covaci Corina si Fiat Daniela de la Scoala gimnaziala „Eftimie Murgu” Lugoj.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*