Emoție și talent! Premii pentru desen și creație literară obținute de eleva Ana-Maria Frank

Eleva lugojeancă Ana-Maria Frank a fost distinsă în această primăvară cu noi premii pentru creație literară și desen.
Ana-Maria Frank, al cărei nume devine tot mai cunoscut printre iubitorii de cultură și frumos din urbe, a reușit să cucerească recent noi premii la două competiții cu participare națională și internațională. Eleva, care a absolvit Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj, se numără printre premianții ediției a XII-a a Concursului de poezie on-line, organizat de Consiliul Județean Cluj și Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” din Cluj. Juriul a fost format din scriitorii Victor Constantin Măruțoiu și Alex Moldovan, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

”Este un concurs on-line, la care particip încă din clasa a II-a. Se desfășoară în fiecare an, la Biblioteca județeană  ”Octavian Goga” din Cluj Napoca, iar premierea anul acesta s-a făcut tot on-line, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. Am câștigat cu poezia <<Condeiul unui poet>>. La competiție au participat în total 200 de concurenți și au fost premiați 35 din toată țara, precum și din Chișinău (Republica Moldova) și Gyula (Ungaria). Din județul Timiș au fost doi câștigători, eu și încă un elev din Giroc”, precizează Ana-Maria Frank.

Distincția nu este singura pe care Ana-Maria Frank a primit-o în luna martie. Tânăra a fost premiată și la Concursul național de creație literară și plastică ”Ion Stratan”, organizat de Consiliul Județean Prahova și Biblioteca Județeană Prahova.

La această competiție, lugojeanca a obținut un premiu pentru pictură, dar și un premiu special pentru creație literară – poezie. Tema picturii și a poeziei scrise de Ana-Maria Frank a fost ”Ca într-o inimă descusută”, inspirată de un vers din poezia ”Un fel de gând”, a lui Ion Stratan, temă pe care lugojeanca a reușit să o ilustreze cu emoție și sensibilitate atât prin desenul ei, precum și cu ajutorul versurilor.

Concursul național de creație literară și plastică ”Ion Stratan include și publicarea unei antologii cuprinzând cele mai bune creații obținute pe parcursul proiectului.

Amintim că în vara anului 2020 Ana-Maria Frank a publicat primul său volum de poeme, intitulat ”Rătăcind printre cuvinte”, apărut la editura Sfântul Nicolae.

Atracția Anei-Maria Frank pentru scris și citit, dar și pentru arte precum muzica sau desenul a fost remarcată în repetate rânduri, eleva surprinzând prin profunzimea, sensibilitatea și jovialitatea de care dă dovadă începând cu o vârstă fragedă. Simțul literar poetic complex a determinat-o pe tânăra lugojeancă să abordeze în versurile sale atât teme din realitatea imediată, cât și idei frecvent întâlnite în lumea copiilor și adolescenților.

Volumul ”Rătăcind printre cuvinte”, a cărui copertă a fost ilustrată cu un desen al autoarei, cuprinde toate creațiile elevei scrise pe parcursul celor patru ani de gimnaziu și este disponibil și la Biblioteca Municipală Lugoj.

Articolul Emoție și talent! Premii pentru desen și creație literară obținute de eleva Ana-Maria Frank apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*