Emoții pozitive! Săptămână Sănătății Emoționale, marcată de elevii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”

Săptămâna Sănătății Emoționale a fost celebrată în perioada 24-28 mai de către elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”.

”Inițiativa a pornit de la comunitatea Profesori Fericiți pentru România, care au aderat la principiile stării de bine și care derulează activități pentru elevi astfel încât aceștia să trăiască emoții favorabile, ce susțin starea de învățare”, precizează prof. Laura Secoșan.

În fiecare zi din săptămână clasele Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu” au organizat câte o activitate cu scopul promovării sănătății emoționale a elevilor. Luni a fost ”Ziua bucuriei unui nou început”, prilej cu care copiii au purtat ceva verde, pentru a da astfel startul săptămânii sănătății emoționale. Marți a fost ”Ziua super-eroilor”, iar pentru a o celebra, elevii și-au descoperit calitățile care îi fac unici, purtând ceva care să le amintească de eroul preferat. Miercuri, de ”Ziua sănătății fizice”, școlarii au purtat tricouri sport, iar apoi au discutat despre importanța mișcării pentru sănătatea lor. Joi a fost ”Ziua emoțiilor colorate” și, evident, elevii au purtat haine în nuanțe vesele și au discutat despre toate emoțiile pe care le simt. Vineri a fost desemnată ”Ziua stării de bine”, ocazie cu care copiii au purtat haine amuzante, pentru a-și asigura astfel buna-dispoziție.

Profesorii coordonatori ai activităților desfășurate în Săptămâna Sănătății Emoționale sunt Laura Secoșan, Doina Goleșie, Alina Polk, Gabriela Iova, Constanța Goagă, Ionela Spătaru, Simona Banda, Sorina Cadia, Friederike Bacău, Roxana Murariu, Mihai Voichescu, Simona Gheju, Brigitte Ibinceanu și Delia Pană. Activitățile au fost sprijinite de prof. director Dana Tipei și director adjunct prof. Cristina Reiner, care s-au îmbrăcat și ele în ținute corespunzătoare tematicilor abordate în fiecare zi.

Articolul Emoții pozitive! Săptămână Sănătății Emoționale, marcată de elevii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*