Erico a dat din casă: „Mister ne-a spus că se vor urca cu el în autocar doar cei care cred că UTA poate lua punct sau puncte la Cluj, să tratăm serios meciul cu Csikszereda!”

Sosit în această vară la UTA după ce s-a despărțit de azerii de la Sabail, Erico da Silva a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Laszlo Balint. Brazilianul a intrat pe teren în 8 partide, marcând și un gol în victoria arădenilor de la Botoșani (3-2).

Acum, utiștii au un moral excelent după victoria de la Cluj, cu CFR, dar Erico a vorbit despre cum a început totul; „Înainte de primul antrenament al săptămânii trecute, Mister ne-a spus că se vor urca cu el în autocar doar cei care cred că UTA poate lua punct sau puncte la Cluj. După asta, băieții au fost motivați și am reușit să punem în practică tot ceea ce ne-a spus el. E mereu pozitiv, crede în echipă și mă bucur că obținem rezultate bune. Cu siguranță suntem pe drumul cel bun, trebuie să o luăm meci cu meci, să rămânem cu picioarele pe pământ și, de ce nu, să ne gândim chiar și la play-off.”

„Roș-albii” debutează în Cupa României luni, pe terenul celor de la Csikszereda, formație care se află pe locul 9 în liga secundă. „Nu cunosc pe nimeni de la Csikszereda, dar m-am uitat și ieri la meci (n. a. victoria cu 2-1a ciucanilor contra lui „U” Cluj) și am văzut o echipă organizată, agresivă, cu fotbaliști buni. Nu au pierdut de șase meciuri și, dacă nu luăm meciul serios, e posibil să avem probleme. Eu am acest gând deja, sper că și băieții, pentru a face o figură frumoasă. Personal, eu sunt motivat la orice meci, indiferent că jucăm cu echipe mari sau mici, dar  bineînțeles că îmi place când jucăm cu echipe precum CFR sau FCSB. Eu sunt mai ambițios, dau 100% atât la meci, cât și la antrenament. Uneori mai îmi spune Mister să o las mai moale, dar așa sunt eu. Inclusiv la meciul cu Gaz Metan mi-a spus să nu mă expun și eu ascult tot ce spune Mister și pun în practică” a declarat fundașul arădenilor la conferința de presă de astăzi, prilejuită de apropierea partidei de Cupă de la Miercurea Ciuc.

Acum 5 ani, Erico da Silva făcea parte din echipa celor de la Pandurii Târgu Jiu care a învins-o pe UTA la loviturile de departajare în 16-imile Cupei României. „A fost un meci foarte greu, am reușit să ne impunem doar la penalty-uri, încă de atunci UTA era o echipă greu de bătut. În general, echipele de Liga a II-a au altă motivație când joacă cu formații de Liga 1. Tocmai din acest motiv trebuie să tratăm serios acest meci de la Miercurea Ciuc. În cei 7 ani de când evoluez în România, de multe ori am avut probleme în partidele cu echipe de Liga a II-a”, a mai recunoscut apărătorul de 31 de ani.

Brazilianul a sosit în țara noastră în 2012 și a evoluat pentru „U” Cluj, Pandurii și Astra înainte de a ajunge la Arad, formații care în ultimii ani au avut diverse probleme financiare. „În România aproape peste tot sunt astfel de probleme, dar în cei 7 ani în care am evoluat în România nu am avut o situație precum cea de la UTA. Aici oamenii sunt corecți, își respectă promisiunile, suntem la zi, cred că și acesta este unul dintre motivele pentru care echipa merge bine”, mai opinează Erico.

Puternicul fotbalist a strâns 112 prezențe în prima divizie din România, marcând și 6 goluri. În plus, a evoluat în 5 partide în grupele Europa League pentru Pandurii Târgu Jiu.

0
0

Articolul Erico a dat din casă: „Mister ne-a spus că se vor urca cu el în autocar doar cei care cred că UTA poate lua punct sau puncte la Cluj, să tratăm serios meciul cu Csikszereda!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*