Eroii nu aduc voturi! Cimitirul eroilor, plin de buruieni, neimportant pentru administraţia locală

Claudiu BuciuSesizarea unui lugojean, despre starea de neîngrijire în care este lăsat Cimitirul Eroilor, de pe strada Făgetului, nu a sensibilizat pe nimeni, dintre cei care ar trebui să întreţină ansamblul sacru de morminte.

La o lună de zile, după ce a fost semnalat faptul că vegetaţia a acoperit în totalitate crucile simbolice, cuprinzând chiar şi obeliscul din centrul ansamblului, situaţia este aceeaşi.

Nici o coasă nu a deranjat iarba dezvoltată în voie peste cei 300 de eroi din ultimul război mondial şi peste cei 108 din prima conflagraţie mondială.

“De 12 ani aceste morminte au fost întreţinute doar cu o zi înainte de a se pune coroane, deşi sunt în evidenţa primăriei”, s-a arătat în sesizare.

Autorităţile, prea preocupate de campania electo­rală şi de contrele cu adversarii politici, au ignorat bălăriile care-i acoperă pe eroii neamului, mai ales că locul este retras şi nu deranjează ochiul alegătorului.

Sau poate s-a mizat pe o acţiune de voluntariat, similară cu cea a lugojenilor care au participat în această vară, în mai multe ocazii, la curăţarea parcurilor şi malurilor Timişului şi mai recent la curăţarea parcului de la spital.
Articolul Eroii nu aduc voturi! Cimitirul eroilor, plin de buruieni, neimportant pentru administraţia locală apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*