Estimare! Din luna octombrie, decantorul de la piață devine funcțional

Rămas mult timp ca o groapă deschisă, care a colectat apa ploilor torențiale de vară, șantierul din fața Pieței agroalimentare ”Timișul” s-ar putea finaliza undeva prin octombrie.

”Contractul este în execuție și lucrările continuă cu aceeași firmă care le-a început, Compact SA”, dă asigurări Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.
”Urmează să fie pusă umplutură de balast pe lângă decantoarele care au fost deja montate. După aceea, terenul va fi tasat, iar apoi sxe va aplica un strat de asfalt. În principiu, este ca la o lucrare de canalizare. În principiu, constructorul spune că în 5 septembrie  va fi gata, dar eu estimez că, având în vedere tasarea și pregătirea utilajelor de asfaltare, va fi gata undeva în octombrie”, adaugă Galescu.

Firmele Compact, Tehnocer și Axela câștigă de obicei aceste lucrări, pentru că au și stații de asfalt. Fiind aglomerate, apar și întârzierile.

În opinia lui Galescu, chiar și în eventualitatea acestei întârzieri, trei vor fi avantajele la încheierea șantierului. În primul rând, amenajarea unei zone intens circulate, care va avea de câștigat la înlocuirea pietrei cubice cu asfaltul.

Când decantoarele vor intra în funcțiune, se va rezolva și problema de mediu, prin filtrarea scurgerilor de uleiuri, motorină și benzină, a impurităților în râul Timiș.

În al treilea rând, încheierea lucrărilor din fața pieței, care dau dureri de cap șoferilor și clienților, ar fi un pas înainte la sistematizarea Splaiului Morilor.

Odată cu aceasta, va fi amenajat și platoul asfaltat de lângă autogară, unde se vor muta, în sfârșit, târgurile, bâlciurile, tarabele și scena viitoarelor festivaluri, care vor descongestiona, odată pentru totdeauna, zona centrală și platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Articolul Estimare! Din luna octombrie, decantorul de la piață devine funcțional apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*