Europa a devenit prima regiune din lume cu peste 500.000 de decese din cauza coronavirusului

Europa a devenit prima regiune din lume unde numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pragul de 500.000, potrivit calculelor Agenţiei Reuters, preluate de Hotnews, în condiţiile în care nou tulpină a virusului descoperită în Marea Britanie pune în pericol măsurile de reducere a îmbolnăvirilor.
Informaţiile referitoare la noua variantă a coronavirusului din Anglia au dus la noi restricţii înainte de Crăciun şi zeci de ţări şi-au închis graniţele pentru călătorii din Marea Britanie.
Italia, ţara cu cel mai mare bilanţ al deceselor legate de Covid-19 din Europa, a depistat duminică un pacient infectat cu noua variantă a coronavirusului, ca şi Danemarca şi Franţa.
Până în prezent, circa 30% din totalul deceselor provocate de Covid-19 la nivel mondial au avut loc în Europa, potrivit datelor analizate de Reuters, citate de News.ro. Mortalitatea s-a accentuat în Europa în ultimele luni. De la primul deces raportat în Franţa în februarie, regiunea a ajuns în opt luni la 250.000 de decese provocate de noul coronavirus.
În schimb, numărul deceselor a urcat de la 250.000 la 500.000 în numai 60 de zile. Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie şi Rusia au anunţat sute de morţi pe zi, iar în cele cinci ţări au avut loc aproape 60% dintre aceste decese.
La nivel global au fost înregistrate până în prezent 77,52 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 1,71 milioane de decese atribuite acestei boli, potrivit datelor Reuters.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*