Eurovision 2019: Olanda a câştigat concursul de la Tel Aviv – VIDEO

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, a câştigat Eurovision 2019. Piesa „Arcade” a lui Duncan Laurence a primit cele mai multe puncte, 492.

Olanda s-a clasat, astfel, pe primul loc, cu 492 de puncte, urmată de Italia, cu 465 de puncte şi Rusia, cu 369 de puncte.

Juriile din 41 de ţări participante la Eurovision au votat, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat jumătate din punctajul final. România a anunţat că juriul a dat Australiei cele 12 puncte.

Cea de-a 64-a ediţie a Eurovision a avut loc sub sloganul „Dare to Dream”, care reprezenta diversitatea şi toleranţa. Finala a fost deschisă de Malta, fiind urmată, în prima parte a show-ului, de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda şi Grecia.

În partea a doua, au concurat Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franţa, Italia, Serbia, Elveţia, Australia şi Spania.Sursa: romaniatv.net 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*