Eveniment artistic de amploare! Timp de o lună, Lugojul devine ”Orașul Jazz”

Timp de o lună, la Lugoj se va desfășura un festival de amploare, intitulat ”Orașul Jazz”.

Un melanj de trupe românești și internaționale, care promovează diferite stiluri de jazz, vor crea un eveniment artistic memorabil în centrul orașului, în perioada 3-5 septembrie.

Pe lângă cele trei zile din primul sfârșit de săptămănă al lunii septembrie, vor mai avea loc recitaluri de jazz în fiecare sâmbătă din săptămânile precedente.

Cele trei recitaluri de ”activare a publicului” vor avea loc la infocentrul turistic de pe malul Timișului, în parcul George Enescu și pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.
Toate vor începe la orele 19.

Festivalul, care reunește artiști din România, Ungaria, Serbia, SUA și Rusia, este organizat de Asociația Culturală Trib’Art, cu finanțarea Primăriei municipiului Lugoj și cu colaborarea Asociației FOA – Fusion of Arts din Lugoj. Contribuția de la bugetul local este de 198.000 de lei.

Vineri, 13 august, echipa de proiect a susținut o conferință de presă la English Pub, care de ani buni a devenit o adevărată cafenea a artelor, cu accent deosebit pe promvarea muzicii de jazz, prin amfitrionul Dan Haica.

Au fost prezenți: Johnny Bota, cunoscut muzician, director artistic al festivalului, Roxana Alexa, din partea Primăriei Municipiului Lugoj, prof. Eliana Zah, din partea Asociației FOA și Simona Herczeg, asistent manager în echipa de implementare a proiectului.
Invitații au prezentat programul festivalului ”Orașul Jazz”, vorbind pe larg despre artiștii și trupele participante.

Programul va fi deschis vineri, 3 septembrie, la ora 20.00, de către formația bucureșteană New Old Sound– Alex Man (chitară), Cătălin Milea (saxofon), Adrian Flautistu (Bass), Attila Gyarfas (baterie). De la ora 21.30, vor urca pe scenă Jazzy Bit (Timișoara), în componența Teo Pop (claviaturi), Mihai Moldoveanu (bass),Sazbo Csongor Zsolt (baterie).
Sâmbătă, 4 septembrie, vor evolua: de la ora 19 Horia Făgărășanu Band (Timișoara) – Horia Făgărășanu (pian), Beatrix Imre (vocal), Ionuț Dorobanțu (chitară), Radoje Panic (chitară), Mirel Butoi (baterie); ora 20.30: Equilateral Acoustic (București) – Nicu Patoi (chitară), Florin Giuglea (bass), Cezar Popescu (baterie); ora 22.00: Mike Krstic Quartet (Belgrad) – Mike Krstic (pian), Mihailo Krstic (chitară), Johnny Bota (bass) și Puiu Minda (baterie).

Cinci formații vor cânta duminică, 5 septembrie, ziua de închidere a festivalului. De la ora 18.00, Bega Blues Band (Timișoara), în componența Lucian Nagy (suflător), Toni Kuhn (clape), Mircea Bunea (chitară), Johnny Bota (bass), Ferencz Szekeres (baterie); ora 19.00 Belgrade Jazz Connection (Serbia) – Oleg Kirilev (saxofon), Ivan Ilici (pian), David Gregici (bass), Miodrag Gino Malkovici (baterie); ora 20.00, Gyarfas Cartoon Band (Budapesta): Istvan Gyarfas (chitară), Soos Marton (bass), Cseh Balasz (baterie); ora 21.00 Gyarfy Jam (România – Ungaria): Alex Man (chitară), Istvan Gyarfas (chitară), Johnny Bota (bass), Attila Gyarfas (baterie), iar de la ora 22.00, trupa Blazzaj (Timișoara), cu Octavian Horvath (voce); Petrică Ionuțescu (trompetă), Lucian Nagy (saxofon), Vlad Faur (trombon bass), Alexandru Pascu (bass) și Valentin Potra (baterie) în componență.

Concertele vor avea loc pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

În afara evenimentelor muzicale, organizatorii mai propun în perioada 3-5 septembrie, o serie de activități conexe: un târg de produse vintage și de artizanat; ateliere muzicale dedicate copiilor, cu prezentarea instrumentelor folosite în muzica de jazz; vânzare de cărști de muzică, CD-uri și viniluri, prezentarea unor voilume de jazz de către Johhny Bota și omul de radio Mimo Obradov; o zonă de joacă pentru copii – Playzone și o zonă Food Court, de achiziționare a produselor alimentare.

”Redeșteptarea” este partener media al evenimentului.

Articolul Eveniment artistic de amploare! Timp de o lună, Lugojul devine ”Orașul Jazz” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*