Ex. lipovanii Bercu și Vlad decid amicalul Pecica – Cermei 1-2! Bălu: „Două cadouri” v.s. S. Popa: „Am făcut o primă repriză foarte bună”

Progresul Pecica rămâne fără succes în meciurile amicale ale verii după 1-2 cu colega arădeană de eșalon, Gloria Lunca Teuz Cermei. De această dată, Sorin Bălu a fost ceva mai supărat și le-a transmis un mesaj unora dintre elevii săi.

Capătă a avut o situație bună de a deschide tabela, dar golul a venit în poarta lui Zamfir. S. Popa a executat repede o penalitate, Lazăr a pasat în 11 metri, de unde Bercu a pus latul pentru 0-1. După o jumătate de oră de joc, „sămădăii” mai marcau odată, prin Vlad (la al treilea meci consecutiv printre marcatorii formației sale), care a transformat un penalty obținut de Șimăndan din duelul cu Podină. Gabor a făcut fault de „roșu”, iar pe teren a apărut veteranul Telescu, care a și redus din diferență în minutul 34. Arsene a centrat din lovitură liberă și fostul căpitan al lui Poli a înscris cu capul. Actul secund le-a aparținut gazdelor, Enciu și Ovidiu Bănățan au avut și două ocazii de a egala, dar meciul s-a terminat cu succesul cermeianilor.

Trei remize, 0-0 cu Crișul și Curtici și 1-1 cu Hațeg și două înfrângeri, 1-3 cu Buziaș și 1-2 cu Cermei, e bilanțul amicalelor al Progresului. „Meci relativ bun, am făcut cadouri la ambele goluri. La primul, la lovitura liberă nu s-au așezat cum trebuie băieții și apoi un penalty făcut cadou. Nu sunt mulțumit de rezultat și de anumite momente de joc. Încă suntem în căutări și dau minute, dar nu mai continuăm așa. Unii percep greșit, dar se vede o diferență între cei care sunt în vederile mele pentru primii 14 jucători și ceilalți și rămâne de văzut câte minute le mai dau acestora din urmă. Depinde doar de ei cum se vor pregăti”, a spus Sorin Bălu, antrenorul „galben-albaștrilor”. „Dintre toate echipele cu care am jucat, noi suntem singura care am fost într-un cantonament și vorbim despre zile foarte grele de pregătire ce ne-au turnat puțin plumb în picioare. Cu siguranță, însă, o să avem de câștigat în meciurile oficiale. Totodată, nu trebuie să uităm că am mai rămas 4-5 jucători din vechiul lot, dintre care doar unul-doi titulari. Eu revin după o accidentare urâtă, încă nu sunt refăcut sută la sută, e nevoie de ceva timp pentru a lega relații de joc. Cu toate astea, după cum s-a jucat azi și numărul de ocazii, mai echitabil era egalul. Oricum, Cermeiul va fi o nucă tare în noul campionat”, susține și Mirel Arsene, căpitanul Progresului.

Cermeiul nu a putut conta pe Piț, Maxim și I. Pop (cu probleme medicale), dar nici pe Norbi Nagy, plecat în probe la Venezia. „Din punctul meu de vedere, am făcut o primă repriză foarte bună azi. Am stat foarte bine în teren, nu le-am dat prea multe spații adversarilor și am și marcat de două ori. Apoi, după pauză ne-am alungit puțin, nu am mai făcut același pressing bun, iar cei de la Pecica ne-au dominat, însă au făcut steril. I-am simțit puțin obosiți pe adversarii noștri de azi, cred că se resimt și acum după cantonamentul tare pe care l-au făcut”, ne-a mărturisit și Sergiu Popa, experimentatul mijlocaș al „sămădăilor”.

Dacă Pecica joacă și vineri seara (ora 20) în nocturnă, la Ghiroda, Cermeiul are weekend liber. De altfel, „roș-albii” mai dispută un singur amical înainte de debutul în noul sezon, peste 10 zile, la Sânmartin, într-o reeditare a meciului de Cupă cu Lotus Felix.

Pecica (prima repriză): Zamfir – Țugulescu, Gabor (32 Telescu), Wild, Podină – Moraru, Arsene, Saizu, Onișor – Capătă, Răchită.

Pecica, repriza a doua: Zamfir (70 Iosub) – Tambor, Telescu, Țugulescu, Podină (75 R. Bănățan) – Ștefan, Oancia, Arsene (70 Saizu), Ov. Bănățan – Enciu, Graure.

Cermei: Gârlea (46 Creța) – Stoianovici (60 Rotar), R. Iuga, Bercu (60 Clipotă), R. Ursoi – Lazăr, Salka (46 Țurcanu), S. Popa (80 A. Catanzariti) – Șimăndan (46 Mateucă), Loic (46 R. Popa), Vlad.

0
0

Articolul Ex. lipovanii Bercu și Vlad decid amicalul Pecica – Cermei 1-2! Bălu: „Două cadouri” v.s. S. Popa: „Am făcut o primă repriză foarte bună” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*