Exemplu! Sala de Sport Lavinia Miloșovici ar putea reveni la vechea destinație, după modelul Hunedoara

Centrele de vaccinare amenajate în regim de urgență în sălile de sport din mai multe orașe, după declanșarea campaniei de vaccinare generală încep să fie eliberate și mutate în alte locații pentru a face loc sportivilor “exilați” prin săli de școală sau alte facilități nepotrivi­te sportului de performanță.
Un prim pas în partea de vest a fost făcut de Primăria din Hunedoara, care a găsit o altă locație pentru mutarea centrul de vaccinare.

La Lugoj, una din cele două săli mari de sport a fost transformată în principalul punct de vaccinare al municipiului, iar activitatea spor­ti­vilor de la CSȘ Lugoj a trebui re­locată. Astfel, începând cu 21 ia­nuarie, la Sala Sporturilor “La­vi­nia Mi­loșovici”, de pe strada Caran­se­be­șului au devenit ope­raționale două centre de vaccinare.

Hand­baliștii de la grupele de copii și juniori din cadrul CSȘ Lugoj, care se antrenau în această sală au fost mutați în mica sală de sport a Școlii Eftimie Murgu, din cartierul Cotu Mic, unde antrenamentele permit doar desfășurarea unui program redus de pregătire.

O soluție pentru delocarea si­tua­ției și redare Sălii “Lavinia Mi­loșovici” sportului, care are în ge­neral tot mai puțini practicanți, ar trebui a­vu­tă în vedere și la nivelul ad­mi­nistrației locale.

“După ce anul trecut mai mult au stat, din cauza restricțiilor, care nu se mai termină, acum au închis și sala, pentru nu se știe cât timp. Ce o să facem cu copiii, nu știu. Nu mai fac aproape deloc mișcare. Poate se va găsi o altă locație unde să fie mutat centrul de vaccinare și să fie lăsați copiii să revină în sală. Oricum, nu mi se pare nici igienic. Anii trecuți se mai organizau și expoziții de găini și iepuri, după care intrau copii să alerge. Cred că sala de sport ar trebui să rămână doar pentru sportivi. Am văzut pe internet că în Hunedoara s-a putut elibera sala. Ar trebui să se poată și la noi”, a spus Marta Novăcescu, o lugojeancă al cărei băiat este sportiv.

Sala era folosită, în general, de către cei aproximativ 100 de hanbdaliștii de la CSȘ Lugoj, împărțiți pe cinci grupe, dintre care trei de începători. Înainte de pandemie sala putea fi închiriată și pentru partide de fotbal.

Articolul Exemplu! Sala de Sport Lavinia Miloșovici ar putea reveni la vechea destinație, după modelul Hunedoara apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*