Există regretul ratării barajului pentru Conference League? Balint: „Pentru acest an era important să rămânem în Liga 1, să ne dezvoltăm firesc, sănătos”

UTA a terminat pe locul 8 sezonul 2020-2021 al Ligii I, postură din care ar fi putut juca primul baraj pentru calificarea în Conference League cu Chindia Târgoviște. Dacă ar fi trecut de târgovișteni, arădenii ar fi dat peste una dintre Sepsi Sfântu Gheorghe sau CS U Craiova în încercarea de a reveni după nu mai puțin de 49 de ani și pe scena fotbalistică europeană.

Totul e doar un scenariu, căci, după cum se știe „Bătrâna Doamnă” nu a aplicat pentru Licența UEFA în acest sezon. Că a fost vorba despre o greșeală, legată de faptul că firma angajată de club pentru depunerea dosarului nu a știut că termenul limită este 31 martie, sau despre o opțiune strategică a conducerii clubului explicată, de altfel, de Alexandru Meszar, contează prea puțin acum. UTA intră în vacanță după meciul de astăzi, iar echipa ce se va bate cu Chindia în barajul pentru Conference League este Viitorul.

Totuși, utiștii rămân cu satisfacția faptului că au terminat campionatul în prima parte a clasamentului și au luat și bonusul maxim oferit de conducere pentru play-out. „Asta e situația și ne adaptăm la ea. Probabil, în acest moment clubul nu era pregătit să dispute o competiție europeană, deși e clar că aveam două meciuri grele până acolo. Eu am îmbrățișat mereu această politică a pașilor mărunți, dar siguri. Pentru acest an era important să rămânem în Liga 1, să ne consolidăm postura de prim divizionară, să ne dezvoltăm firesc, sănătos”, spune Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

Nu doar UTA nu a aplicat pentru licența UEFA, ci nici alte cinci grupări din Liga 1, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, FC Hermannstadt și Poli Iași.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Există regretul ratării barajului pentru Conference League? Balint: „Pentru acest an era important să rămânem în Liga 1, să ne dezvoltăm firesc, sănătos” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*