Expertele prelungirilor, „leoaicele” au accesat semifinalele Cupei României: Selena Constanța – AC Piroș Security 1-3

Fotbalistele Aradului s-au calificat în „careul de ași” al ediției 2020-2021 a Cupei României și visează cu ochii deschiși la o finală pe arena „Francisc Neuman”. În sferturi, AC Piroș Security a trecut cu ceva emoții de Selena Constanța, „lanterna roșie” a Ligii I, care, însă, ca de abicei s-a mobilizat maxim pe teren propriu. Ca și în faza optimilor, când au trecut de Becicherecu Mic, „leoiacele” au avut nevoie de prelungiri pentru a trece cu 3-1 de trupa de pe Litoral.

Arădencele au început modest meciul și s-au văzut conduse după execuția spectaculoasă (șut în vinclu de la 25 de metri) a Adinei Duță. Era minutul 22, iar elevele lui Cuedan au început să joace și ele. Au preluat controlul partidei, iar Sucilă a avut șansa egalării cu 3 minute înainte de pauză, dar a ratat un penalty.

Totuși, golul de 1-1 nu s-a lăsat prea mult așteptat în repriza a doua. La o minge peste apărarea gazdelor, Parlak – aflată în offside – a refuzat jocul, din spate a venit Melisa Olariu și a înscris plasat. Sucilă nu a fost în zi de gol și a mai ratat odată, din numai 4 metri și meciul a intrat în prelungiri.

Mai bine pregătite din punct de vedere fizic, „leoaicele” au găsit golurile ce i-au adus victoria și calificarea.  În minutul 90+5, Răduc a centrat din corner, iar Eli Bozian a înscris cu capul de la colțul scurt. Reușita siguranței a venit 5 mai târziu, după o acțiune personală a azerei Nazlican Parlak, care a înscris din a doua încercare, după ce Grecu respinsese inițial balonul.

S-a terminat 1-3 și AC Piroș Security va juca în semifinale, la Arad, contra favoritei numărul unu a competiției Olimpia Cluj, ce a câștigat la Alexandria cu 5-0. „Exceptând primele 20-25 de minute, fetele au făcut un meci bun și au meritat această calificare. Am și marcat golul doi din acel corner, dintr-o schemă exersată la antrenamente, pe de altă parte nu ar fi trebuit să ratăm atât și să jucăm 30 minute în plus, căci s-ar putea să decontăm oboseala acumulată în campionat. Mă bucur că în ciuda problemelor de lot, azi lipsindu-ne Prisăcari și Tomescu, echipa dă randament, însă mi-e puțin groază pentru deplasarea de duminică de la Odorheiu Secuiesc, în condițiile în care vom ajunge acasă de abia vineri dimineața, iar sâmbătă ne punem din nou pe drum. Asta e, până la urmă venim acasă victorioase, moralul e bun și vrem să luptăm cu toate armele pe ambele fronturi. Dacă tot am ajuns până în semifinalele Cupei, ne-am dori să jucăm și finala, cu atât mai mult cu cât ea se joacă la Arad”, ne-a mărturisit Dan Cuedan, antrenorul echipei arădene.

Vulpițele Galbene Roman (4-1 cu Carmen București, azi) – Heniu Prundu Bârgăului (5-3, după prelungiri, cu Vasas) e cealaltă semifinală a Cupei feminine.

Formații:

Selena: Grecu – Duță, Novac, Popa, Al. Otlocan, Ioanșcu, Rida, Vacimăreanu, Covaci, Dumitru, Putina. Rezerve: Vintilă, Sandu, Voinescu, Bălan, Sefer, Cimpoieș, Ana Otlocan. Antrenor: Giau Diana.

Piroș: Maha – Șuveț,  Ancăș, Marcea, Drăgan – Bozian, Răduc (112 Sârbovan), Sucilă – Bălaș (72 Voinea), Olariu (109 Kugler), Parlak. Rezerve: Voinea, Kugler, Sîrbovan. Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Ionuț Constantinescu – Daniel Gîță, Andrei Toma (toți din Galați)

0
0

Articolul Expertele prelungirilor, „leoaicele” au accesat semifinalele Cupei României: Selena Constanța – AC Piroș Security 1-3 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*