Expertiza feminină în relații internaționale trebuie să își facă auzită vocea

Conf. Dr. Liliana Popescu, origi­na­ră din Lugoj, este profesor de Relații Internaționale și vice-rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. La inițiativa ei, a fost organizată la București, în primă­vară, sub titulatura ”România, Eu­ropa de Est și de Sud-Est în noua (dez)ordine mondială”, o conferință care a reunit exclusiv experți femei în domeniul relațiilor inter­na­țio­nale.
Prin această conferință, spunea Liliana Popescu, ′′dorim să atragem atenția asupra fenomenului de sub-reprezentare a femeilor în domeniul expertizei asociate tradițional băr­ba­ților – expertiză luată în con­siderare în elaborarea politicilor publice și în dezbaterile publice pe probleme de politică internațională, în special în mass-media. Femeile experte sunt consultate, în general, mult mai puțin în chestiuni legate de politică, relații internaționale și securitate națională. Vedem multe panouri de dezbateri care sunt exclu­siv panouri masculine (denu­mite manels) sau cu o reprezentare minimă feminină. De aceea, alături de câteva doamne care știu multe despre arena internațională, eu­ro­peană și regională, ne-am mobilizat și am conceput acest eveniment. Conferința noastră a fost formată exclusiv din panouri feminine, numite fanels”

În urma succesului conferinței desfășurată în primăvară, Liliana Popescu pune la punct, în această perioadă, o rețea de conferințe ESEE-FANEL.
”Este doar începutul unei rețele de conferințe est și sud-est europene, cu centrul în România. Este o inițiativă regională, cu centrul la București, la SNSPA”, ne-a declarat Liliana Popescu.

Articolul Expertiza feminină în relații internaționale trebuie să își facă auzită vocea apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*