Expoziție virtuală de desene și simpozion online: ”Lugojul și Marea Unire”

Manifestările prilejuite de împlinirea a 102 ani de la Marea Unire sunt omagiate, în premieră în mediul virtual, de Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Plastice Lugoj, prin două activități distincte.
Acestea încep miercuri, 25 noiembrie, de la ora 17.00.

”Vom vernisa, expoziția virtuală intitulată Lugojul și Marea Unire, realizată în parteneriat cu elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu“ Lugoj, coordonați de profesoara Șipoș Ibolya. Colajele de imagini realizate de un grup de elevi din clasa a  IX-a E, vor fi postate  pe pagina de facebook a instituției noastre, ilustrând aportul lugojenilor la înfăptuirea Actului de la 1 Decembrie 1918. Prezentarea accentuează ideea că românii bănăţeni au ales, la îndemnul fruntașilor politici și la apelul ziarului „Drapelul“ din Lugoj, un număr important de delegaţi care au participat la Marea Adunare de la Alba-Iulia și au susținut cu fermitate, unirea Banatului şi Transilvaniei cu patria mama – România”,  ne-a declarat Daciana Vuia, directoarea muzeului din Lugoj.

Vernisajul expoziției  virtuale  va fi precedat de o prezentare online, a unor lucrări  realizate de elevi,  referitoare la acest moment unic,  discuțiile simpozionului fiind coordonate de muzeograful Daciana Vuia și profesoara Șipoș Ibolya care  susțin alocuțiuni legate de evenimentele istorice bănățene din preajma Primului Război Mondial și a Marii Uniri.

Seria manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României continuă la Muzeul din Lugoj cu vernisajul expoziției noastre temporare întitulată “Reprezentanții Lugojului la Adunarea de la Alba-Iulia“, evenimentul urmând a fi  postat  pe pagina de facebook a instituției, pe data de 1 Decembrie 2020.

Articolul Expoziție virtuală de desene și simpozion online: ”Lugojul și Marea Unire” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*