Extinderea anchetei interne în cazul tânărului Jako Florian Dacian, decedat în data de 5 mai 2017, aflat în plasament maternal

În baza Dispoziției nr 328/2017 a Directorului General al DGASPC Maramureș, a fost constituită  Comisia de Anchetă Internă a cărui obiectiv constă în efectuarea de verificări privind dosarul social al tânărului Jako Florian Dacian, beneficiar al măsurilor de protecție specială-plasament la asistent maternal profesionist, de la data instituirii măsurii de protecție specială și până în momentul producerii tragediei soldate cu decesul acestuia.

Activitatea Comisiei de Anchetă Internă a început la data emiterii deciziei de constituire, în continuare fiind parcurși pașii procedurali legali în efectuarea unei asemenea activități. La data de 15 iunie 2017, a fost emis și trimis Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, Raportul Comisiei de Anchetă, document care conține date și informații certe, precum și concluziile emise în urma cercetărilor efectuate. În urma analizei și evaluării raportului, Președintele CJMM, Gabriel Zetea a dispus extinderea anchetei interne, obținerea și furnizarea de date suplimentare legate de cazul tânărului în cauză. Concluziile anchetei interne urmează să fie făcute publice după finalizarea cercetărilor și însușirea lor de către conducerea DGASPCMM, urmând a fi dispuse și măsurile corespunzătoare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*