F1. God Save The Queen, așa s-a cântat la final – campionul britanic Lewis Hamilton s-a întors învingător!

Am spus și în avancronică, sextuplul campion mondial Lewis Hamilton are clasă, este un pilot care gândește și știe chiar foarte bine cum să atace fiecare viraj. Aici, la Styria, în a doua cursă a sezonului, desfășurată pe circuitul Red Bull din Austria, britanicul a făcut o cursă finală fără cusur. De altfel, și mașina sa, Mercedes, a răspuns tuturor comenzilor și nu i-a jucat feste – în cele 71 de tururi, Hamilton a fost o dată la boxe, să schimbe gumele, după care a mers șnur până la final. Hamilton a pus mâna la inimă și a ascultat emoționat Imnul Marii Britanii, God Save The Queen!

Startul de astăzi n-a fost lipsit de incidente, surprinzătoare, aș putea spune – cei doi piloți ai scuderiei Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc, s-au incomodat reciproc, chiar la al doilea viraj, și s-au luat pe roți. Din această ambuscadă, Vettel a fost nevoit să abandoneze. De altfel, după neutralizarea cursei, de către Safety Car, din pricina bucăților din aripa lui Vettel, nici Leclerc n-a mai dus-o mult, trăgând și el pe dreapta, cum se spune. Și astfel, în premieră în Marele Circ, cursa s-a desfășurat fără niciun reprezentant al scuderiei Ferrari!
Putem spune că a fost un Grand Prix ceva mai liniștit, față de cel de acum o săptămână – astăzi doar trei piloți au abandonat – după cei doi de la Ferrari, a fost rândul lui Esteban Ocon să spună adio cursei, din pricina frânelor încinse, care i-ar fi putut juca feste, cât de repede – era abia turul 27. Pe lângă abandon au mai trecut și George Russel, de la Williams, care a ieșit în decor, la un viraj, dar a revenit pe asfalt. Și Daniel Ricciardo, de la Renault, a semnalat o problemă cu o aripă din față, care i se mișca anormal, dar a rămas pe circuit, ba chiar s-a și bătut pentru un loc cât mai în față.

Ictoria de astăzi a lui Hamilton a fost una autoritară și a-nceput să se contureze încă după primele 10 tururi, când campionul mondial pusese între el și urmăritori, Verstappen și Bottas, peste 2 secunde. Iar față de Alexander Albon, de la Red Bull, adversarul cu care s-a ciocnit cu o săptămână în urmă, Hamilton a avut chiar 12 secunde! În timpul cursei ni s-a părut extrem de mult, însă la final, când organizatorii au dat publicității clasamentul final, am aflat că diferențele au fost mult mai mare. Și un fapt îmbucurător – organizatorii celui de-al doilea Grand Prix au anunțat că au efectuat peste 2000 de teste, de a depista eventual persoanele infectate, dar toate analizele au ieșit negative!

1. Lewis Hamilton, Mercedes, 1h 22:50,683
2. Valtteri Bottas, Mercedes, la 13,719 s
3. Max Verstappen, Red Bull, , la 33,698s
4. Alexander Abon, Red Bull, la 44,400s
5. Lando Norris, McLaren, la 61,470s
6. Sergio Perez, Racing Point, la 62,387s
7. Lance Stroll, Racing Point, la 62,453s
8. Daniel Ricciardo, Renault, la 62,591
9. Carlos Sainz Jr, McLaren, a fost prins cu un tur
10. Daniil Kuiat, Alpha Tauri, a fost prins cu un tur

Marele Circ se mută la Hungaroging, în Ungaria, unde Grand Prix-ul se numește Aramco Magyar Nagydij, și care va avea loc pe 19 iulie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*