Făcut pe genunchi! Primăria Lugoj modifică proiectul de reabilitare din centru, pentru îndreptarea unor soluții de amenajare nepotrivite

Primăria Municipiului Lugoj a solicitat proiectantului lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale, din tronsonul I al străzii Mocioni, modificarea unor amenajări urbanistice și a unor soluții considerate inadecvate pentru acest proiect.
Mai exact, se cere înlocuirea stâlpilor de iluminat plantați pe mijlocul străzii, înlocuirea pavajului, prevăzut inițial din beton amprentat, mutarea rețelelor electrice în subteran și a unui stâlp electric, care nu a fost prevăzut inițial.

“Este necesară o modificare de proiect la tronsonul de pe Mocioni, unde au fost începute lucrările de reabilitare. Sperăm ca în următoarele luni, până în primăvară să obținem toate apro­bările necesare. Solicităm ca pavajul din beton amprentat să fie înlocuit cu granit simplu, apoi ansamblul de jeturi de apă prevăzut în jurul ceasului electric să fie regândit. Cablurile electrice vor fi introduse în subteran și un stâlp de lângă farmacia de pe str. Bucegi trebuie mutat pentru că încurcă lucrările care sunt prevăzute la trecerea de pietoni. Am clarificat cu firma care execută proiectul și problema stâlpilor de iluminat public care s-au montat și care sunt doar pentru amenajarea de șantier, în proiect fiind prevăzuți stâlpi ornamentali de iluminat public ce urmează a fi montați în locul celor care s-au pus. Noi am început deja demersurile pentru avizele care se cer și care durează câteva luni. Oricum, pe perioada sezonului rece nu se pot face anumite lucrări și avem timp să punem la punct toată documentația necesară”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Lucrările de amenajare din centru, vor fi reluate cel mai probabil în martie – aprilie, în funcție de condițiile climatice.

Branșamente acum sau peste zece ani

Primăria Lugoj solicită lugojenilor care locuiesc în clădirile din centrul orașului, tronsonul de pe strada Mocioni, aflat în lucrări de reabilitare pietonală, să depună cereri la administrația municipiului, în termen cât mai scurt pentru efectuarea branșamentelor la noua rețea de apă și rezolvarea proble­melor de racord la canalizare, unde este cazul.

După finalizarea proiectului, timp de zece ani nu se vor mai permite intervenții pentru utilități (doar în caz de avarie) în centrul orașului.

“Noi am trimis notificări și solicităm cetățenilor să se mobilizeze în termen de zece zile să depună cereri pentru bran­șamente la rețeaua nouă de apă și pentru racorduri la cana­li­zare. Sunt cam opt-nouă bran­șa­mente care trebuie montate între ceasul electric și strada Bucegi și dorim să le executăm cât mai repede posibil pentru ca lucrările de modernizare din centru să se execute ulterior fără întrerupere. Problema racordurilor la utilități trebuie rezolvată astfel încât să nu mai fim nevoiți să spargem centrul încă o dată pentru branșamente și racord la canalizare, de cel puțin zece ani. Pentru aceste lucrări vom da o comandă societății Meridian 22”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Costurile vor fi suportate de către primărie.

Articolul Făcut pe genunchi! Primăria Lugoj modifică proiectul de reabilitare din centru, pentru îndreptarea unor soluții de amenajare nepotrivite apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*