Fântânile publice de alimentare cu apă, dezinfectate

Zilele trecute a fost reluat programul de curățare la adâncime și deznisipare a fântânilor publice folosite pentru alimentarea cu apă a populației municipiului Lugoj.
Societatea Formin Caransebeș (specializată în prospecțiuni și foraje de apă), care are cu primăria lugojeană un contract de mentenanță de aproximativ partu ani de zile a demarat lucrările de inspectare video, curățarea și dezinfectare la adâncime, a încă unui lot de șapte fântâni programate pentru acest an.

La două dintre acestea, lucrările au fost deja efectuate.

Așadar, s-a intervenit la fântâna de pe strada Făgetului, în dreptul fostei Mori a orașului și la fântâna din apropierea Târgului de vechituri.

Lucrările vor continua în funcție de comanda venită din partea autorităților locale și de finanțarea alocată. În medie pentru curățarea și dezinfectarea unei fântâni este nevoie între două și patru zile, în funcție de adâncime și gradul de colmatare.

În Lugoj au fost construite 38 de fântâni publice, așa-zis de cartier, după modelul început la Timișoara în anii 2000. Până acum, de când administrația locală a predat gestiunea fântânilor unei firme specializate, s-au executat lucrări de curățare la adâncime la 27 de fântâni.

Apa din fântânile publice este supusă periodic controlului DSP Timiș. În ultimii ani nu au fost probleme majore la aceste puncte de alimentare cu apă, neconformități ale calității apei pot apărea, însă, după ploile abundente și de lungă durată.

Articolul Fântânile publice de alimentare cu apă, dezinfectate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*