Fără emoții în ceea ce se numea odată „El Clasico”: FCC Baschet Arad – CSM Târgoviște

Deși nu mai sunt la nivelul de altădată, FCC Baschet Arad și CSM Târgoviște pun mereu în scenă un duel fascinant, denumit și azi „El Clasico” României. Fascinantă este și componența echipei dâmbovițene, cu jucătoare care au scris istorie în Liga Națională de Baschet Feminin în ultimele decenii, precum Larisa Toma (46 de ani peste o săptămână), Anca Stoenescu (40 de ani) sau Gabriela Irimia (30 de ani), dar care e evident că au cam terminat bateriile.

Cu un echilibru mai bun la nivel de lot, elevele lui Bogdan Bulj și-au adjudecat fără probleme meciul, așa cum o făcuse și ieri, contra gazdelor turneului din acest weekend, Olimpia Brașov. Practic, doar undeva prin minutul 4, Târgoviștea a reușit să fie egala Aradului (4-4), căci în rest „galben-albastrele” au defilat pur și simplu spre o victorie ce o urcă pe podium, chiar în locul adversarelor din această seară.

În general, a fost un meci disputat pe contre, rare fiind atacurile poziționale. Tocmai de accea, jucătoarele de pe pozițiile 1-3 și-au trecut în cont cele mai multe puncte. Folosită, mai nou, pe postul de extremă de Bulj, Dora Ardelean a fost coșgetera partidei, internaționala FCC-ului izbutind și două „triple”, ca, de altfel, și colega sa, cipriota  Akathiotou. Dar, MVP-ul „Clasicului” a fost căpitanul echipei câștigătoare, Brankica Hadzovic, care Brankica Hadzovic și-a trecut în cont un „double-double” cu 12 puncte și 11 recuperări.

Cu excepția lui Nagy Mârne, antrenorul sârb al echipei de pe Mureș a rulat întreg lotul de jucătoare, însă Spinean și Rotariu nu și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. S-a terminat Târgoviște – Arad 44-63 (16-11, 13-12, 18-11, 15-20) și FCC-ul e imediat în spatele forțelor din Sfântu Gheorghe și Satu Mare înaintea ultimului turneu al anului, cel de pe 19-20 decembrie, de la București, unde arădencele se vor duela cu Rapid şi Agronomia.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet Arad: D. Ardelean 13, Hadzovic, Akathiotou 10, Armanu 9, Beadle 8, Karakasevic 6, Fodor 5,

CSM Târgoviște: Badi 12, Stoenescu 9, Irimia 7, Chivu 5, Petrof 4, L. Toma 4, Kleeman 3.

0
0

Articolul Fără emoții în ceea ce se numea odată „El Clasico”: FCC Baschet Arad – CSM Târgoviște apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*